Problem z gazem od nowości

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam suzuki swifta z 96 roku 1,3 8V na pojedynczym wtrysku gaz chyba I generacji. auto na gazie jak wcisne pedał gazu to przy okolo 1200 obrotow zachowuje sie tak jakby zanikała iskra i obroty spadają w dol (auto gaśnie) ale jak wcisne pedał mocno to jakoś przeskakuje tą dziurę ale to jest bardzo męczące. Zeby ruszyć trzeba piłować na 3tys. obrotow i powoli puszczać sprzęgło. zaden gazownik mi tego nie mogl wyregolowac. mam reguktro brc tecno 100kw. Czy macie jakieś pomysły jak to naprawić?? Bardzo prosze o porady i z gory dziekuje. Pozdrawiam Piotrek.

Pomysłu to ja nie mam. Trochę za ogólnie to opisałeś. Z opisu mogę się domyślać, że na wolnych obrotach chodzi na gazie bez problemów i na wysokich też. Problemem jest dziura przy przejściu z niskich na wysokie. Miałem coś takiego w polonezie gaźnikowym (dwugardzielowym) z instalacją I generacji. Przyczyny wg mnie mogą być dwie: albo za uboga mieszanka i silnik utyka, albo za bogata i silnik się dusi. W moim przypadku była za uboga, zubożało ją powietrze zasysane przez przewód gazowy z nad drugiej gardzieli - pomogło obrócenie miksera do góry nogami i założenie zaworka zwrotnego na przewodzie gazowym do drugiej gardzieli. W Twoim przypadku to raczej odpada
W Twoim miejscu sprawdziłbym dokładnie szczelność przewodów od reduktora do miksera i samego miksera z układem dolotowym, ewentualnie sprawdziłbym kierunek otworów wylotowych gazu w mikserze - powiiny być skierowane w stronę kolektora ssącego. Jeżeli jest silnik krokwy to sprawdziłbym jego charakterystykę pracy.

[ wiadomość edytowana przez: gimak dnia 2009-02-01 23:03:34 ]