Hania Umiera Pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam czytam forum od niedawna, więc na samym początku wszystkich pozdrawiam
Chciałbym się zwrócić do was o pomoc chodzi o instalacje KME DIEGO.
Instalacja została zamontowana miesiąc temu w Hondzie Civic 1,4 99r 3D problem polega nadym ze warsztat nie potrafi sobie poradzic z „pływającymi obrotami”
Tzn podczas hamowania silnikiem i wciśnięci sprzęgła obroty spadają na 0 a później się podnoszą w nocy aż i na chwile przygasają światła. Samochód przeżyłem już dwie listwy Valteka żółte nie pomogło zamontowano Matrixa też nie pomogło i wreszcie założono mi czerwone Vlteki i tez nic kupiłem sobie czujnik kalibracyjna mapa jest idealna kropeczki się prawie, że pokrywają a obroty cały czas spadają na 0 dodam tylko to, że dzieje się to tylko na światłach i na gazie na benzynie zjawisko znika
Pomoże mi ktoś z tym fantem poleci jakiś warsztat co sie z tym problemem upora???

Niech mechanik spuści dwa segmenty na linii modelu do wartości bliskich tym jakie występują przy biegu jałowym. Potem niech wyreguluje dokładnie uwzględniając najmniejsze występujące czasy wtrysku benzyny ( przy łagodnym zwalnianiu bez cut-off ) oraz bieg jałowy po załączeniu odbiorników ( swiatła, szyba ogrzewana, dmuchawa, klima.... ).

No i niech nie zapomni o dostrojeniu przy średnich i maksymalnych obciążeniach ( nachyleniem, ewentualnie pozostałymi segmentami )