Szaroanie przy przyspieszaniu w ave 99

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów
Posiadam ave 99 1,8 230 tyś,na liczniku,pewnie jest więcej)
kombi czerwone)
Mam następujący problem z którym nie mogę sobie dac rady...
na resztę znalazłem odp na forum)(dzięki)
stacyjka, drgający wskazówki zegarów,jak z każdym autem z czasem coś się dzieje
Mam już nową skrzynię biegów(terkotała)
od niedawna nowy silnik (poprzedni zajechałem na gazie,pekła głowica)- z angli wnioskuję po uchwycie linki od przepustnicy

Jestem miłośnikiem aut i lubię czerpać przyjemnośc z jazdy,jak każdy
niestaty nie jest ona pełna przez to szarpanie Proszę o pomoc wskazówki

jakiś czas temu wymieniłem kable na Boschoskie, świece na NGK, było to spowodowane gazem i szukaniem rozwiązania problemów z tym związanych, złożyło się tak,ze silnik padł i się wyleczyłem z ekonomicznej jezdy z fajerwerkami- strzelanie i takie tam.
Teraz tylko na benzynie i chcę by tak zostało ale musze tylko doprowadzić by silnik chodził jak igiełka, mam nadzieję,że pomożecie!!??

Co może być powodem??
Miałem też wrażenie,że auto nie ma ducha w przedziale obrotów 3000-4000...
nie wytrzymałem i dzisiaj poprawiałem instalację(jakieś odarte izolacje przy cewkach sondzie i takie tam, oczywiście związane z instalacją,która została wpięta w fabryczną)
...mam wrażenie,ze jest poprawa i auto lepiej ciągnie, ale niestaty szarpanie nie ustało, jest stasunkowo częste i uciążliwe...wrażenie jakby nie chodził na jeden gar
zarówno przy ruszanie jaki i przy próbie przyspieszenia
co jescze mnie dręczy to to że obroty spadają za nisko i auto delikanie drga ( czuć na kierownicy)

Prosze o pomoc

dzięki z góry i pozdrawiam

oczywiscie służe pomoca w ramach moich doświadczeń z tym autem

mimo tych wszystkich perypeti lubię to auto jest super wygodne,mające wszystko i nie rzuca się w oczy