Pilne: gdzie jest bezpiecznik pompy paliwa?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Gdzie w Escorcie mk7 znajduje sie bezpiecznik pompy paliwa?
Po przekręceniu klucza pompa sie nie nabija, za to po podaniu + bezpośrednio z aku pompa działa i auto zapala.
Po co sa tam az 4 kable? 5 juz wiem (wskaznik paliwa).
Co ew. jeszcze moze byc przyczyna niezapalania?
Sprawa nadzwyczaj pilna

zapewne jest w skrzynce bezpieczników. Możliwe, że wyskoczył wyłącznik bezwładnościowy (jest pod osłoną z lewe strony nóg kierowcy (w MK5 należy zdjąć plastikowy kapselek i wcisnąć biały przycisk w dół). Ocina on pompę przy oderzeniu.

Podobny mialem problem w mk5: czasami pompa sie nie uruchamiała i sie okazało że w skrzynce przekaźników mialem luzy z jedyn stykiem, nie zawsze łapał mi mase, znajomy zrobił połączenie mostkowe i działa bez zarzutu.

a jeśli jesteś pewny że to bezpiecznik (rozumiem że wogóle nie odpala) to poszukaj schematów wszystko tam jest

ja mialem w soim aucie wczoraj dziwna przygode jezeli juz o pompie paliwa temat to mzoe sie podlacze :]

pojechalem sobie na stacje zalalalem benzyny ... poszedlem zaplacic wracm chce odpalic a tu pompa paliwa nie dziala... po prekreceniu kluczyka nie bylo slychac tego buczenia...rozrusznik kreci kreci ale nie odpala bo pompa nie pompuje paliwa ... wiec przepchnalem kawalek dalej... auto postalo z 10 minut i po tym czasie juz normalnie odpala.. pompa dziala... ciekawy jestem czym bylo spowodowane to..? moze ktos ma jakis pomysl chetnie poczytam

dokładnie to samo co mi sie przytrafiło, jak pisałem wcześniej problem z masą w skrzynce przekaźników. zrobienie obejścia i nowego podłączenia u elektryka 5 min koszt 20zł

Po co obejście? Skrzynkę należy rozebrać i polutować. Trochę zabawy ale przy okazji można poprawić resztę nadwyrężonych czasem połączeń.

no tak sie powinno, ja podałem tylko najszybsze i najłatwieszje rozwiązanie

Witam!

Dzięki wszystkim za rady. Winny okazał się wyłacznik bezwładnosciowy. Po prostu wyskoczył, a ja już miałem obejście pompy na krótko