Podswietlenie przełącznika elektrycznego szyberdachu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wie ktoś może jaka dioda jest montowana w przełączniku elektrycznego szyberdachu w MK VII?Spalila mi sie i nie wiem jaka kupić.

żadna
fabrycznie przycisk nie swieci ... chyba ze zrobisz to sam

Ale jak rozebrałem ten przełącznik to jest tam jakaś dioda.Tyle że nie ma na niej żadnych oznaczeń.

dioda nie jest podlaczona fabrycznie
jest bo jest to taki sam przelacznik jak od szyb

podlaczajac 2 skrajne piny ulozone po przekatnej
tzn jeden u gory po lewej drugi po proawej na dole dioda ci zaswieci
12 V tylko podlacz bo to nie dioda

najlepiej zasilanie wziasc z podswietlania licznika

Cytat:
2007-04-29 19:25:09, Matys318 pisze:
najlepiej zasilanie wziasc z podswietlania licznika

po co jesli jest silniczek i tam mamy 12 V

Cytat:
2007-04-29 19:23:17, lukas_s pisze:
dioda nie jest podlaczona fabrycznie jest bo jest to taki sam przelacznik jak od szyb podlaczajac 2 skrajne piny ulozone po przekatnej tzn jeden u gory po lewej drugi po proawej na dole dioda ci zaswieci 12 V tylko podlacz bo to nie dioda

lucas ja po wielu czarach w mk7 mam wlasnie tak pdolaczony prad a borys mial zupelnie inaczej a tez mk7 wiec kto wie jak te szybery dzialaja ale moj dziala jak marzenie i nie swieci ale po co m a swiecic

swicenie sie przydaje
chocby w nocy gdy masz potrzebe sobie cos nacisnac

Cytat:
2007-04-29 19:33:19, lukas_s pisze:
swicenie sie przydaje chocby w nocy gdy masz potrzebe sobie cos nacisnac

to jak ja bym sie tak rozgladam za tym co mam nacisnac i zlapac :p lucas juz dawno na drzewie bym byl.. ja pilnuje drogi a jak chce cos sobie pamietac to naezdzam na to palcem i najezdzam

lukas_s no tak jak mamy podłączone jak ksiazka pisze to podłaczamy pod silniczek a jak tak na dziko to pod podswietlanie. a piny w przycisku to 5 i 4

Prąd jest tam dopiero po przekręceniu kluczyka.Nie ma wiec chyba sensu ciągnąć przewodów od deski.Zreszta i tak wszystkie przełączniki podświetlają się już po przękręceniu kluczyka więc wyglądało by oryginalnie

Cytat:
Zreszta i tak wszystkie przełączniki podświetlają się już po przękręceniu kluczyka więc wyglądało by oryginalnie

no raczej jak postojowe włączasz to podświetlenie działa i wcale nie musi być kluczyk włączony