Wpis LPG w dowód rej. a przegląd rejestracyjny?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takie pytanie kiedy zrobić przegląd rejestracyjny przed założeniem LPG czy po założeniu? Dodam ze przegląd rej. kończy sie 11-05 a na 10-ego jestem umówiony na załóżenie LPG. Bo tak sie zastanawiam czy muszę jechać na jakiś specjalny przegląd po założeniu LPG. I jeszcze jedno ile kosztuje wbicie w dowó instalacji LPG.

wbicie w dowód jest darmowe idziesz do wydziału komunikacji z homologacją i innymi papierkami jakie Ci da gazownik i karta pojazdu jeżeli masz tam Ci robią bach pieczatkę i juz a lepiej na przegląd jedź przed załozeniem gazu zapłacisz za przegląd 100zł a jak juz będzia zagazowany to Cie skasuje na 162 zł przeglądów po założeniu gazu dodatkowych nie robisz

na specjalny nie ale jedz przed zalozeniem bedzie taniej

panowie a mi sie cos wydaje ze po zalozeniu a przed wizyta w Wydziale Komunikacji trzeba zrobic polowkowe badanie techniczne -czy robisz je jednoczesnie z corocznym czy oddzielnie to kwotowo wyjdzie to samo. Diagnosta wypisuje papier i z tym dopiero idziesz do Urzedu po wbicie w dowod (papiery od gazownika musisz miec u diagnosty, a w Urzedzie tylko papier od diagnosty

zakładalem 2 miesiace temu i żadnych przeglądów nie trzeba bylo robić
do wydziału komunikacji potrzebne jest tylko świadectwo homologacji które wydaje gazownik i karta pojazdu jeżeli jest no i oczywiście dowód rejestracyjny

Cytat:

panowie a mi sie cos wydaje ze po zalozeniu a przed wizyta w Wydziale Komunikacji trzeba zrobic polowkowe badanie techniczne

nic nie trzeba robić... Przegląd zrób przed montażem i będzie dobrze i taniej. Później Masz 30 dni na wbicie instalacji gazowej do dowodu rejestracyjnego. Wymagane jest świadectwo homologacji na podzespoły LPG i faktura za montaż...

czyli twoja wersja jest prawdziwa -ja przechodzilem przez to w 2000r...... czyli sprawa wyjasniona

borys bodajrze w tedy tez przechodzilem cos takiego i nie bylo nic o czym piszesz
zapewne przechodziles dodatkowy przeglad po przekroczeniu wpisu w dowod przed uplywem 30dni i wtedy faktycznie p. w okienku odesle nas najpierw na przeglad instalacji LPG