Złe wskazania paliwa po zmianie oswietlenia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam problem zmieniłem podswietlenie zegarów na Blue diodami od wewnątrz i po załozeniu licznika wzkaznik paliwa oszalał
wskazuje cały czas max
nie wiem o co chodzi wskazówek nie wyciągałem zeby cos sie zmieniło

macie jakies pomysły??

nikt nie ma pojęcia co to ???
wskaznik siadł czy jakies zwarcie od diód sie zrobiło i bije wskazówke na sama góre ??
diody wlutowałem w miejsca gdzie były zaróweczki......

moze przy okazji jakąś sciezke zlutoewałeś

a wskazówka idzie na max jak włączysz switła czy bez wzgledu na to?

dokładnie
Zobacz tylko czy nie kapnęła gdzies cyna

Albo coś przez nieuwagę albo coś rozłączyłeś przez nieuwagę. Jak wskaźnik idzie na maksa, to może być winą braku sygnału z czujnika. Sprawdź dokładnie poprawność montażu.

na pewno nie zlutowałem zadnej scieżki -- sprawdzane po kilka razy żadnej przerwy zadnego lutu na scieżkach ale jednak cos jest nie tak
wskaznik idzie na maxa po włączeniu swiateł

a czy wskazowke od poziomu paliwa i od temperatury mozna zdjac tak normanie, zalozyc tarcze nowe i potem wskazowki wlazyc w to samo miejsce, czy jest taki sam problem jak z pzredkosciomierzem ze tzreba potem cos ustawiac ????

ja mialem tak samo u siebie:] a poradzilem sobie po prostu tak, ze wlaczylem zaplon i wskazowka poszla na maxa, wiec jak juz doszla sobie do gory to ja wyciagnelem i wcisnelem jeszcze raz tam gdzie powinna byc, a ta dalej swoje robila... za 3 razem sie udalo i sie uspokoila:] nie wiem czemu sie tak zrobilo ale pozniej bylo juz normalnie:]

Jak wskazówka idzie ci na maksa po włączeniu świateł, to oznacza, e prąd gdzieś si e przedostaje z obwodu świateł do układu wskaźnika. nie wiem, co tam grzebałeś i jak, to niestety na odległość będzie mi ciężko pomóc szczegółowo.

wiem ze bedzie ciezko pomóc na odległośc ale jestem pewien ze nie polutowałem niepotrzebnie scieżek
jedynym sposobem jest tylko odlutować wszystkie diody i zobaczyć czy problem zniknie
Blazey czy to mozliwe co pisze Pytlar???????

Pytlar a teraz jest juz wszystko wporządku u ciebie masz pomysła co mogło być powodem??

[ wiadomość edytowana przez: mroczeq dnia 2007-05-07 22:49:11 ]

no u mnie pozniej wszystko bylo w porzadku... a powodem moglo byc moze to ze cos tam silniczek we wskazniku od poziomu paliwa sie przestawil jak nie mial obciazenia w postaci wskazowki... cholera go wie, wazne ze po moim zabiegu powrocilo do normu:] zreszta i tak nie masz nic do stracenia:]