kredens007 Łódź | Witam! Posiadam Reault Scenic 98r. 2.0i, 8V, na wielopunktowym wtrysku, problem polega na tym ze Scenic nie pali na jednym z cylindrów, a dokładniej na pierwszym licząc od strony paska rozrządu, sprawdziłem: cisnienie na cylindrach jest ok, cała możliwa instalacja paliwowa i elektyczna jest ok, komputer samochodu był podpinany pod laptopa i inne urządzenia (robil to fachowiec) jest ok, sygnał na wtryski jest podawany, wtryski zamieniałem miejscami i ciągle nie pali na tym samym cylindrze, podejrzewam że zasysa na tym cylindrze płyn z układu chłodzenia, przez kolektor ssący tzn podejrzewam że jest peknięty bo minimalnie ubyło mi płynu ze zbiorniczna wyrównawczego, ponadto gdy wykręce świecę z cylindra na którym nie pali i odpale motor wydaje mi isę że jak by wyciekala para/mgiełka gdy przystawiłem krtke papieru nad ten cylinder kartaka robi isę mokra ale ciecz która się na niej znajduje nie jest bęzyną przypomina płyn do chłodnicy, i teraz moi drodzy powiedzcie mi co wy o tym wszystkim myślicie???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? |