Problem z silnikiem mam :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wymieniłem uszczelke pod głowicą jakieś 100 km temu. Na dociągnięcie mam jechać za 900 km. Ale to co się teraz dzieje mnie troche niepokoi. A mianowicie:
Raz - po zagrzaniu sie silnika dalej tworzą się bąbelki w zbiorniczku wyrównawczym
Dwa- jak odkręcilem dzisiaj korek od zbiorniczka wyrównawczego to pod nim był szlam. Włożyłem paluch do zbiorniczka i jest taka 2 cm powłoka z oleju pływającego w płynie. Sprawdziłem olej na bagnecie i gruubo poniżej minimum . A olej był wymieniany jakieś 500 km temu.

Co jest grane ? Czy po dociągnięciu głowicy te usterki ustąpią ?

Czy mam pęknięty blok? Prosze, żeby to nie była prawda

To ze olej jest w zbiorniczku wyrównawczym oznacza ze cosik jest nie tak prawdopodobnie z uszczelka albo głowica czy tez blokiem.
A czy była planowana głowica przed założeniem (i czy była sprawdzana na szczelnosc).
Po dociągnieciu głowicy objawy na pewno nie ustąpią !!!

Cytat:
2007-05-06 23:48:40, Arolahti pisze:
To ze olej jest w zbiorniczku wyrównawczym oznacza ze cosik jest nie tak prawdopodobnie z uszczelka albo głowica czy tez blokiem. A czy była planowana głowica przed założeniem (i czy była sprawdzana na szczelnosc). Po dociągnieciu głowicy objawy na pewno nie ustąpią !!!

nie wiem czy głowica była planowana bo ojciec sie tym zajmował a teraz już spi...

Ile kosztuje takie spawanie bloku lub wymiana głowicy ?

Jeżeli takie coś przewyższa kwote rzędu 300 zł to idzie do Żyda...A dopiero co wziąłem sie za nadkola :/

Cytat:
2007-05-06 23:55:43, adam09 pisze:
nie wiem czy głowica była planowana bo ojciec sie tym zajmował a teraz już spi... Ile kosztuje takie spawanie bloku lub wymiana głowicy ? Jeżeli takie coś przewyższa kwote rzędu 300 zł to idzie do Żyda...A dopiero co wziąłem sie za nadkola :/

Jak masz takie podejscie do auta,ze 300zl to duzo na nie mala awarie to polecam juz pisac ogloszenie o sprzedaz lub zamiane na nie skomplikowany rower najlepiej rodzimej produkcji bo tanie czesci maja.

Cytat:
2007-05-06 23:59:45, Seba pisze:
Jak masz takie podejscie do auta,ze 300zl to duzo na nie mala awarie to polecam juz pisac ogloszenie o sprzedaz lub zamiane na nie skomplikowany rower najlepiej rodzimej produkcji bo tanie czesci maja.

Nie no stary Essi już niedługo mnie puści z torbami... Jak narazie to włożyłem w niego ponad 2000 zł w przeciągu... miesiąca ? no może dwóch...

Wiem, porwałem sie z motyką na słońce ale skąd ja biedny student mogłem przypuszczać, że to sie tak wszystko rozp...oli A skąd 300 zł ? bo tyle jestem jeszcze w stanie wysupłać bez zbytniego odkładania i super oszczędzania. No cóż, nie pracuje więc troche ciężko mi wydawać tak non-stop kase...
Rower mi ukradli

zobacz glowice najpierw moze byc peknieta a po co wym.uszczelke wydmuchana czy zmieniales cos innego i ju8z zalozyles nowa?jak wydmuchana to po tym glowica do planowania idzie,jezeli niebylo tego to na 90proc.beda nierownosci przy ktorych zalozenie nowej uszczelki nic nieda,dociagniecie tak samo trzeba ja na stol i spr.linialem warsztatowym lub poziomica!!!!

no kolejna porca niusów:

do czasu gdy temperatura silnika jest na poziomie " M" w zbiorniczku sie robią bąbelki. Natomiast gdy sie dogrzeje bardziej bąbelków nie ma...

Co to jest ?

byłem dzisiaj sprawdzić kompresje silnika. Wszędzie po 12 barów czy czegoś tam więc nie jest źle. Na pojutrze jestem umówiony z mechaniorem, który robił mi z uszczelką i niech mi powie co jest źle bo już się wkurzać zaczynam ...