Zerknijcie proszę, Toyota Corolla 1998r

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam i na wstępie piszę, że forum przestudiowałem na tyle dokładnie, na ile to mozliwe Jest co czytać i warto...
Mam może proste pytanie, przymierzam się do zakupu Corolli i co tu dużo mówić, mimo sporej dawki "wiedzy" zaczerpniętej z różnych źródeł, gdy dochodzi do poważnych decyzji dostaję małpiego rozumu. Mam na oku dwa autka, rocznik 98 :

Cytat:
127 000 km, 84 KM (62 kW), Pojemność skokowa: 1400 cm3, benzyna, granatowy, Liczba drzwi: 4/5, autoalarm, poduszka powietrzna, radio, wspomaganie kierownicy, immobiliser, pierwszy właściciel, kupiony w salonie, bezwypadkowy, garażowany

druga:

Cytat:
115 000 km, 86 KM (63 kW), Pojemność skokowa: 1400 cm3, benzyna, bordowy-metalic, Liczba drzwi: 2/3, autoalarm, poduszka powietrzna, radio, wspomaganie kierownicy, immobiliser, pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, kupiony w salonie, bezwypadkowy, garażowany

Autka można sprawdzić miernikiem lakieru, na diagnostykę też chętnie pojadą. Moje pytanie, do jakiej kwoty twardo targować, jeśli stan techniczny będzie zgodny z opisem, za corollę z pierwszego linka 4/5 wołają 16 900zł a za 2/3 - 15 900 zł.
Może ktoś ma uwagi, na co konkretnie zwrócić uwagę, forum czytałem ale ......
Pozdrawiam.

edit:
wnętrze:

i druga

Sorry, miałem napisać w "Tematy ogólne ... ale o Toyocie!" a napisało się tu :|

[ wiadomość edytowana przez: madzia_83 dnia 2007-05-19 23:27:12 ]

Kolego Tobie chodziło chyba o rocznik 1998 bo 1988 to taka corolla jak moja
a temat przeniosę na ogólną kategorię.

to zwracać uwagę to standardowo

pierwsze pytanie czy ma książkę serwisową
jeśli jest to pierwszy właściciel to nie ma bata książka musi być
inaczej może coś być nie tak z przebiegiem (zwróć uwagę na wytarcie kierownicy, gałki zmiany biegów, pedałów, czy stan fotela kierowcy)

co do silnika to sie nie wypowiem bo akurat o tym silniku nie wiem nic

jesli chodzi o 2/3 czy 4/5 drzwiowa
to w sumie zalezy od ciebie i twojej rodziny
popatrz ile teraz jeździsz sama ile z kompletem osób
i dobierz do swoich potrzeb (choć to jest akurat raczej ostatnia sprawa na która powinieneś patrzeć przy zakupie)

a ile utargujesz to tyle bedzie twoje

zawsze to jakis 'zwrot" (pokrycie) kosztów rejestracji i takich tam będzie

Cytat:
2007-05-14 18:23:50, madzia_83 pisze:
Kolego Tobie chodziło chyba o rocznik 1998 bo 1988 to taka corolla jak moja a temat przeniosę na ogólną kategorię.

Zgadza się, chodzi o rocznik
Książki serwisowe są, nie prowadzone do "samego końca" chyba przy większości aut tak jest, jakie dokładnie wpisy sprawdzę jutro. Co do kierownicy i pedałów czy gałki zmiany biegów nic nie zauważyłem niepokojącego, dołączone zdjęcia dosyć dokładnie oddają stan faktyczny, na narożniku jednego fotela kierowcy widać "zmechacenie".
Co do ceny, chodzi o to czy nie za dużo wołają?
Znalazłem jeszcze jedną , z lepszym wyposażeniem i silnikiem o podobnej cenie http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2717534 może ktoś z forumowiczów oglądał naocznie i ma wyrobione zdanie?

Czy normalną sprawą jest, że napis TOYOTA w tych modelach ,na szybach bocznych jest napisany jakby odwrotnie? Z lewj strony czyta się normalnie, stojąc przy samochodzie, a z prawej aby było "normalnie" pasuje siedzieć w samochodzie.
Pozdrawiam.

Z opisu i z miejsca montażu diody od alarmu wyglada na jakieś firmowe autko, więc dokładnie bym oglądał bo o takie samochodziki dba się "troszkę" mniej. Cena zależy od stanu. Targuj się