Słabo ciągnie...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szczególnie czuć to przy ruszaniu. do 2 tys. tak jakby ją cos muliło. Dopiero potem zaczyna jechac normalnie. Nie wiem co to? Mam ją od znajomego. Mówił ze zaczęło sie tak dziac od kiedy zatankował paliwo w Zgorzelcu. Wczesniej mówil ze jechala ok. Zatankował i ma dlawienie do 2 tys. Moze to jakis filtr? Może cos poradzicie?

MisiekII:
Yaris, rok produkcji: 2002, silnik 1.0 Vvti

Przydatna informacja, prawda?

[ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2007-05-13 17:15:35 ]

A to paliwo o niewiadomej jakości już wyjeżdzone? Może warto zacząć od tego?

racja ważna informacja Misiek dzięki jestem nowy wiec nie wiem tak paliwko już wyjeżdzone. Znaczy sie juz było dolewane na BP. i dalej to samo. Przeplukalem filtr powietrza ale dalej to samo. Mogło sie cos zatkac albo cos?

Cytat:
Przeplukalem filtr powietrza ale dalej to samo.

jak ty to zrobiłes? ten filtr tylko i wyłącznie się wymienia!!

Moja rada ,to wymienic filtr paliwa na nowy.

Cytat:
2007-05-13 22:26:52, faworyt pisze:
ten filtr tylko i wyłącznie się wymienia!! Moja rada ,to wymienic filtr paliwa na nowy.

Zgadzam się całkowicie

hehe mówicie to tak zrobie tylko mi jeszcze powiedźcie gdzie ten filtr paliwa jest?

patrze ktos tu pomylił dwa filierki ze sobą powietrza i paliwa

tylko nie wiem kto pomylił

Nie wiem kto pomylił ale chyba ten Pan co pisał że tego sie nie czyści. Mi chodziło o filtr powietrza a on przeskoczył na filtr paliwa To nic tak czy siak niech mi ktoś powie gdzie on jest to sie go wymieni

Cytat:
2007-05-15 07:10:53, BratekX pisze:
Nie wiem kto pomylił ale chyba ten Pan co pisał że tego sie nie czyści. Mi chodziło o filtr powietrza a on przeskoczył na filtr paliwa To nic tak czy siak niech mi ktoś powie gdzie on jest to sie go wymieni

Filtr powietrza sie wymienia a nie czysci.Papier toaletowy tez pierzesz i suszysz??
Najwieksza paranoja jaka wymyslono na serwisie to przedmuchanie filtra powietrza,opcja dla ubogich posiadaczy toyoty...ma za zadanie skasowac pieniadze za oczyszczenie i tzw uspokojenie sumienia klienta.To co mozna z filtra wytrzepac w niczym nie przeszkadza a to co ma wplyw na filtrowanie i wzrost oporow ssania wytrzepac sie nieda.
Czy po takim oczyszczeniu samochod lepiej jedzie,mniej pali cokolwiek mozna zauwazyc???NIE>
Wracajac do mula to jezeli po zatankowaniu tak sie stalo to mozna juz pomyslec o nowych wtryskach i pompie te uklady uszkadzaja sie blyskawicznie zwlaszcza na biodieslu.
Jezeli ma 60tkm lub wiecej to mozna przeplywomierz wyczyscic to poprawia sytuacjae na niskich obrotach.