| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
BratekX Yaris Rymanów Zdrój | 2007-05-13 17:00:58 Szczególnie czuć to przy ruszaniu. do 2 tys. tak jakby ją cos muliło. Dopiero potem zaczyna jechac normalnie. Nie wiem co to? Mam ją od znajomego. Mówił ze zaczęło sie tak dziac od kiedy zatankował paliwo w Zgorzelcu. Wczesniej mówil ze jechala ok. Zatankował i ma dlawienie do 2 tys. Moze to jakis filtr? Może cos poradzicie?
MisiekII: Yaris, rok produkcji: 2002, silnik 1.0 Vvti Przydatna informacja, prawda?
[ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2007-05-13 17:15:35 ] |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2007-05-13 17:16:20 A to paliwo o niewiadomej jakości już wyjeżdzone? Może warto zacząć od tego? |
BratekX Yaris Rymanów Zdrój | 2007-05-13 20:05:06 racja ważna informacja Misiek dzięki jestem nowy wiec nie wiem tak paliwko już wyjeżdzone. Znaczy sie juz było dolewane na BP. i dalej to samo. Przeplukalem filtr powietrza ale dalej to samo. Mogło sie cos zatkac albo cos? |
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2007-05-13 22:26:52
jak ty to zrobiłes? ten filtr tylko i wyłącznie się wymienia!! Moja rada ,to wymienic filtr paliwa na nowy. |
BratekX Yaris Rymanów Zdrój | 2007-05-14 22:49:22 hehe mówicie to tak zrobie tylko mi jeszcze powiedźcie gdzie ten filtr paliwa jest? |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2007-05-14 22:57:46 patrze ktos tu pomylił dwa filierki ze sobą powietrza i paliwa
tylko nie wiem kto pomylił |
BratekX Yaris Rymanów Zdrój | 2007-05-15 07:10:53 Nie wiem kto pomylił ale chyba ten Pan co pisał że tego sie nie czyści. Mi chodziło o filtr powietrza a on przeskoczył na filtr paliwa To nic tak czy siak niech mi ktoś powie gdzie on jest to sie go wymieni![]() |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2007-05-15 08:22:04
Filtr powietrza sie wymienia a nie czysci.Papier toaletowy tez pierzesz i suszysz?? Najwieksza paranoja jaka wymyslono na serwisie to przedmuchanie filtra powietrza,opcja dla ubogich posiadaczy toyoty...ma za zadanie skasowac pieniadze za oczyszczenie i tzw uspokojenie sumienia klienta.To co mozna z filtra wytrzepac w niczym nie przeszkadza a to co ma wplyw na filtrowanie i wzrost oporow ssania wytrzepac sie nieda. Czy po takim oczyszczeniu samochod lepiej jedzie,mniej pali cokolwiek mozna zauwazyc???NIE> Wracajac do mula to jezeli po zatankowaniu tak sie stalo to mozna juz pomyslec o nowych wtryskach i pompie te uklady uszkadzaja sie blyskawicznie zwlaszcza na biodieslu. Jezeli ma 60tkm lub wiecej to mozna przeplywomierz wyczyscic to poprawia sytuacjae na niskich obrotach. |