| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kubiszon Corolla Świdnik | 2007-05-17 22:31:49 Witam, po raz kolejny!
Wielkie dzięki za odpowiedź - sytuacja wygląda tak, że po wyczyszczeniu (zgodnie z Twoją instrukcją zamieszczoną w innym poście) przepływomierza zniknęło mulenie, samochodzik dostał lepszego przyspieszenia i wszystko git. Ale .... mimo resetu kompa (czyli zdjęcia klemy) nadal zapala się po kilku kilometrach Check Engine. Czyli sondy wymienione, przepływomierz wyczyszczony - macie jeszcze jakieś sugestie (Aha jeżdżę na Verva 98 z Orlenu więc chyba ok) Będę wdzięczny za odpowiedź! Pozdrawiam |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2007-05-18 00:38:26
No to trzeba ten kod odczytac testerem. |
wrobel1001 minsk maz | 2007-05-18 14:29:26 witam też mam problemy sondą. Śwoecił się check engine i po podłączeniu do kompa okazaló się że to sonda. I moje pytanie jest takie czy da się samemu wymienić tą sonde.??ew. jak??
pzdr. |
kubiszon Corolla Świdnik | 2007-05-21 15:34:09 @Bigelektron - jeszcze raz dzięki za kompetentne porady; dziś byłem w ASO, po podpięciu do kompa okazało się.... że sondy Lambda, które zamontowałem (firmy NGK) mają inną temperaturę ogrzewania (?) niż oryginalne i dlatego wyskakuje błąd. Pan powiedział, żeby się tym nie przejmować i jeździć? Mam się zastosować do rady, czy ściemnia?
dzięki! |
mirwin TOYOTA DRIVER Rover 420D Wołomin | 2007-05-21 15:45:56 Z tego co pamiętam to jak sie swieci lampka check engine to komputer przełącza sie na program awaryjny wiec nie powinno sie tak jezdzic, nie ch wymienia na właściwe jak spieprzyli i niech nie wciskaja kitu. Pozdro. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2007-05-21 17:41:17
To zalezy jaki kod bledu byl. Zadzwon niech ci go podadza ze zlecenia.Toyoty z reguly nie toleruja nieoryginalnych sond chociarz czasem to sie udaje. |