Wracałem sobie dzisiaj ze szkoły i mnie trafiło.
Jechałem Płowiecką, nagle przedemną samochody zaczęły hamować. Ja na spokojnie hamuje... a że prędkość była jaka była to włączyłem awaryjne... tak na wszelki wypadek. Mrugnęły ze 2 razy i BUM. Poczułem zagłówek odciskający się na tyle głowy... i drugie BUM. Wszystko latało w samochodzie. Przycisk trąbki leżał na desce rodzielczej... nie wiem jakim cudem. Wypadło światełko wewnętrzne. Nie mogłem wyjść. Miałem opuszczoną szybę więc z wybicia nici
zawór wlewu. Zakręciłem butle. Uderzył we mnie Opel Astra Combi - w lewy tył. Ja lewym przodem uderzyłem w prawy tył innego Poldka, a on w Nissana Alemere prawym przodem.
Sprawca przyszedł i od razu przeprosił. Wiek wszystkich uczestników nie przekraczał 28 lat. Zacząłem oglądać szkody... tylny prawy błotnik, lekko wgięty dach na środku, przód mocno dostał -maska, chłodnica cała, podłużnice raczej całe, tylne drzwi.. lewe nie chcą się otworzyć, prawe tylko z kopa. W Poldku którego uderzyłem do wymiany nosek, lampa i zderzak, z przodu właściwie to samo
Wyszedłem z samochodu, zacząłem dzwonić do Link4 bo tak jes napisane na Oc (żeby od nich zadzwonić), odwróciłem się i patrze że już 2 lawety stoją ! Nie zdążyłbym sznurówki zawiązać a
oni już by przyjechali. Z tej lawety skorzystał Opel, inny Poldek wezwał holownika z motylkiem, Almera wróciła o własnych siłach (porsyowana). Ja czekałem 1.5 godziny na "znajomą" lawetę.
Tak to pełna kutlurka na miejscu wypadku.Sprawca wszystkich przeprosił oczywiście. Troche to piknik przypominało, bo wszyscy uśmiechnięci. Poldka ogołociłem ze wszystkiego co można było. Nawet akumulator zabrałem. Chciałem wyjąć wspomaganie... no ale
Wczoraj wieczorkiem przykręciłem podkładki FSOAK pod tablice. Ocalały. Zabrałem tylko te listewki z napisem.
Troche mnie w plecy bolą, ale to normalne. A jeszcze wczoraj u Jania, Jojo mi mówił jak ładnie zrobić rowek na łączeniu dachu z tylnym słupkiem. A dziś w tym miejscu jest rowek prawie na wylot bo szpachla się rozeszła, tak buda dostała.
Ale i tak... POLDEK FOREVER
W związku z zaistniałą sytuacją... kupię Poldka ala Olowe EVO IV
Foty z mojego profilu:
Ja:
Sprawca a pod nim Poldek którego trafiłem