| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
marky83 TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Kraków | 2007-05-28 21:17:35 Dzięki za pomoc, zawsze to dobrze posłuchać kogoś mądrzejszego
A co do spalania to i tak nie jest źle jak juz pisałem jeżdze głównie do pracy wiec to są trasy rzędu 5km w jedna stronę no i tej zimy szczęka opadła mi ponizej kolan jak zobaczylem spalanie po 2 tygodniach takiej jazdy - 22l to maks jaki udalo mi sie uzyskać(średnia w zimie to ok 19-20)...Owszem nie mam lekkiej nogi ale to juz byla przesada, jeździłem do gazowników regulować bo myślałem że coś jest nie tak ale zawsze efekt był ten sam, dopiero jak kilka razy zmierzyłem jej spalanie w trasie i nigdy nie przekroczyło 11l(zima+bagaż+pasazerowie - rejsowa 100km/h) doszedlem do wniosku że mierzenie spalania w mieście przy moim trybie jazdy mija sie z celem i troska o zdrowie psychiczne... poza tym mam dziwne wrażenie że chyba równiez spija mi łącznie z gazem troszke benzyny, jeżeli to wogóle możliwe ale gdzieś na forum widzialem juz takie przypadki...
Generalnie niezły z niej pijak ale jak tu nie korzystać z potencjału drzemiacego pod maską
pzdr |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2007-05-28 23:17:03
Chyba żartujesz...
W których okolicach jeździsz ???
Ja w najgorszych upałach i mrozach nie przekroczyłem 16 ! A trasy miałem typu Wileńska-Szpitalna w 1,5h
Przy takim spalaniu jazda na LPG jest nieopłacalna ! Niunia wypije jakieś 10,5-11,5 benzyny ! Może mikser masz źle dobrany ?
To jest I czy II gen ? W trasie do 100km/h niezależnie czy z bagażem czy bez potrafi zjeść koło 10 LPG, ale jak poczuje A4 i 160+km/h to podchodzi pod miejskie
Oj tak, aż się prosi 4000+obr/min
Pozdro. |
marky83 TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Kraków | 2007-05-29 08:22:35 Hej, jeżdze głównie Olsza -> Prandoty -> Kleparz więc wiesz co sie na tym odcinku dzieje co do miksera to jest duże prawdopodobieństwo tego, że chłopcy spartaczyli...Instalacja jest IIgeneracji, zakładana 4 czy 5 lat temu przez gości, którzy to chyba pierwszy raz robili, odkąd pamiętam tatko klął ich ile wlezie przez tą instalke...Tak czy inaczej mikser już swoje ma więc trzeba bedzie wymienić, apropo nie wiesz może czy do instalacji lovato nada się mikser landi renzo, zauważyłem na allegro nowe za 150zł, wiec cena nie jest zbyt wygórowana. W sumie to zastanawiałem się nad BLOS-em ale jakoś nie moge sie doszukać jakichś doświadczeń toyociarzy w tym kierunku wiec narazie ostrożnie
Pozdrawiam |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2007-05-29 12:40:59 Bardzo mi sie podoba temat toyoty vs upału
U mnie w 40 czy 50stopniowym upale(tyle jest w sloncu niekiedy polus jak przygrzeje spod machy dobrze jeszcze) wskazowka jest caly czas na srodku i wszystko gra no oprocz tego ze wylewam z siebie siodme poty. Co jeszcze u mnie nic sie nie topi, zadne plastiki (toyoty gora !!!) a w oplach nie wspominajac o matizach to tragedia... Tak na zakonczenie masz cos nie tak z ukł. chlodzenia i tyle ![]() |
babajaga1307 Będzin | 2007-05-29 22:14:52 Fajny temat. Moja Straletka - Skarpetka jak stoi na słońcu to "chłechcze" przy odpalaniu. Tzn. po odpaleniu silnik wydaje takie właśnie dźwięki: chłe chłe chłe, dławi się i gaśnie jeśli nadepnąć pedał gazu. Trzeba po prostu poczekać chwilkę. Pisałam już o tym na forum więc nie będę się powtarzać Dalej nie wiem co się dzieje ale słyszałam od użytkowików innych marek, że też tak mają. Byle do zimy! i założymy temat Toyota vs mrozy
Póki co wskaźnik temp. dochodzi u mnie też maksymalnie (w korkach) do połowy i sobie stoi, a ja siedzę i się pocę |
BabciaEwa TOYOTA FRIEND Mitsubishi Mirage Kraków | 2007-05-30 15:31:29
To tak, jak u mnie! A właściwie, to ja mam chyba gorzej, bo się okna nie otwierają. Ze dwa lata temu robiliśmy przekładkę drzwi, bo stare rdza zeżarła, no i te "nowe" mają elektryczne otwieranie okien, a stare były na korbkę. Nikt się nie chciał wziąć za podłączenie (cyt.: "Sobie to bym zrobił, ale tak komuś, to mi się nie opłaca." ) i tym sposobem jeżdzimy w zamkniętej puszce.
Aha - skrzynkę moja ma raczej "zimową". Jak jej w lecie olej zrzednie, to czasem trójki się w ogóle nie da włożyć.
Pozdrowienia PS Widziałam dzisiaj bmk-ę, która też robiła chłe, chłe, chłe [ wiadomość edytowana przez: BabciaEwa dnia 2007-05-30 15:33:49 ] |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2007-05-31 09:50:07
Przynajmniej kazdy ktory cie mija mysli ale jej dobrze ma klime |
BabciaEwa TOYOTA FRIEND Mitsubishi Mirage Kraków | 2007-05-31 11:36:30 Może i tak myśli dopóki nie zobaczy, jak wyglądam... |
pyrekcb TOYOTA DRIVER gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2007-05-31 12:25:14
Babcia, Ty się nie śmiej, tylko zrób coś z tym!
W skrajnych przypadkach to może grozić zejściem... |
pyrekcb TOYOTA DRIVER gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2007-05-31 12:29:42
Zawsze to powtarzam - jazda miejska nie jest wyznacznikiem. Moja ave (jeszcze) noPb w "moim mieście" brała 12-14 ltr. Wydawało mi się, że za duzo. Ale po wakacjach (wyjazd do Ustki, spieszyłem się do rodzinki, więc prędkości nieregulaminowe, oczywiście klima, non-stop wyprzedzanie, bagaż - 8,4 ltr z tego co pamiętam) stwierdziłem, że TTTM...
Pozdr. P. P.S. Do pracy też mam ok. 5-7 km (w zalezności od trasy) i zdarza mi się jechać ponad godzinę. |
babajaga1307 Będzin | 2007-05-31 22:05:21
BabciuEwo, bez takich! Napraw chociaż jedno okno jeśli ci życie miłe! |
BabciaEwa TOYOTA FRIEND Mitsubishi Mirage Kraków | 2007-06-01 09:21:08
Tego się nie da naprawić, to trzeba przerobić. Może jakoś to lato przeżyję - staram się tak sobie wszystko zorganizować, żeby nie jeździć w południe. |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2007-06-01 10:00:44 Nie licze na lagodne lato, po tym co nam aura serwuje i anomalie pogodowe jestesmy w dobrym kierunku aby lato miec niczym w afryce
A co maja powiedziec dzikusy w land cruiserach ktorzy podrozuja w dzien po okolicznych pustyniach itp. .... |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2007-06-02 15:45:01 Wskazówka temperatury ma stać w miejscu.
marky83, zrób porządek z tym wentylatorem bo aż wstyd |
piwalek Carina E Sportswagon Kraków | 2007-06-04 12:56:37
Witam Też tak miałem w Colcie gdzie padły mi prawie równocześnie oba podnosniki. Jak jechałem przez Kraków w korkach to uchylałem drzwi
Wytrzymałem tak 4 lata zanim wreszcie szarpnąłem się na nowy podnosnik do szyby kierowcy.( częsci na szrotach było wtedy do japończyków jak na lekarstwo ) Cena 200 zł wydawała mi się wtedy wygórowana dopóki nie przeczytałem tu gdzieś na forum ile kosztuje nowy podnośnik do Cariny .
Może coś z termostatem albo chłodnica już nie wydala ( przytkana ). Wskazówka ma stać na połowie niezależnie od temp na zewnątrz. Pozdrawiam |
BabciaEwa TOYOTA FRIEND Mitsubishi Mirage Kraków | 2007-06-04 15:23:49
Też uchylam drzwi. Tylko, że wtedy śmierdzą spaliny.
Tak źle i tak niedobrze ... |