Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-03-24 12:07:04 Otóz mam takie pytanko , rozbierałem niejeden raz klimy w Cari (kilka rozebrałem do gołego szkieletu carin ale nigdy nie przykładałem wagi do tego co jest od klimy a co nie ![]() Wiem ze Perzan zakładał klime do swojej ![]() szukałem nagrzewnicy w swoich zapasach ![]() konkretnie chodzi mi o to ze moge miec mozliwosc miec drugie auto z klimą i potrzebuje przełozyc ją do auta gdzie klimy nigdy nie było , auto ma klime najprawdopodobniej całą kompletną jezeli ktoś by miał takie informacje , jakie elementy składają sie na kompletną klimę to z góry dzięki pomijam juz spręzarkę , chłodnice i te wszystkie przedowy metalowe i tym podobne do łaczenia za odpowiedz z góry dzięki jezeli ktoś by mial podał takie info ![]() dodam ze to chodzi o silnik 1,6 w jednym i drugim aucie , klima wyciągnietya bylaby z Cari 96 (przed liftingiem) i załozona do Cari 92 pozdro... sterciu [ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2007-03-24 12:11:46 ] |
Talus TOYOTA DRIVER Carina E / Evo '07 Mielec | 2007-03-24 20:52:58 To ja też dodam pytańko ![]() Podobno przed rąbnięciem przodu klima działała, ale od conajmniej czerwca-lipca tylko jest obecna. Napewno jest rozszczelniona przynajmniej w jednym miejscu -wygięty i naderwany aluminiowy przewód biegnący przy grilu. Co może jeszcze być nie tak? I czy opłaca mi się to naprawiać ? Jak laik ma sprawdzić, czy podstawowe elementy sa sprawne? Bo szczerze mówiąc nie chce mi się wydawać z pięciu stów bez jakiegokolwiek rezultatu. |
mario987 Toyota Carina E Bialobrzegi | 2007-04-12 17:29:56 mam pytanko jaki jest orientacyjny koszt zalorzenia klimy do Cari 2,0D bo przydala by mi sie w mojej cudownej furce ![]() |
![]() sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-04-12 20:16:26 hehe dzieki wszystkim za odpowiedz ![]() i jakbym mógł zapomnieć Perzanku ze klime montowałeś ![]() ![]() |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2007-04-13 02:59:44
4 lata temu dałem 3500,- za nówkę oryginał z montażem i uruchomieniem. Oczywiście to nie było ASO ![]() Na używkach pewnie będzie sporo taniej. Pozdro. |
mario987 Toyota Carina E Bialobrzegi | 2007-04-13 14:34:37 a wiec tak wczoraj zadzwonilem do jednej firmy i za zalorzenie klimy do mojej Cari powiedzieli mi 2000 zl tanio nie jest ale chyba drogo tez nie
Perzan masz moze jeszcze jakis kontakt do tego Gościa co Ci zakładał klime ciekaw jestem ile by teraz krzyczal za zalorzenie |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2007-04-13 15:52:52 To była jednorazowa sprawa. Wyrwał gdzieś w Niemczech na wyprzedaży przy okazji likwidacji jakiegoś sklepu czy ASO. Kontaktu nie mam, to było 4 lata temu. Poszukaj na Allegro w temacie klimy, gość jest z Dębicy.
Pozdro. |
imadelko toyota avensis Piła | 2007-05-08 15:36:59 Perzan jak wygląda ten moduł sterujący podczepiony pod wentylatorem w kabinie i gdzie wchodzi ten czujnik temperatury
Może masz jakieś zdjęcia |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2007-05-08 17:07:11 Taka mała czarna puszka z gniazdem chyba ze 6 styków.
Zdjęć brak, czujnik masz opisany trochę niżej. Pozdro. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2007-05-08 23:25:16
wymienic element osuszajacy[pochlaniacz wilgoci...wazne aby nie zarznac kompresora i zaworu rozpreznego.] zrobic plukanie ukladu tam gdzie maja o tym pojecie. i nabic ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2007-05-09 20:05:23
Tak a'propos, co ile powinno się wymieniać osuszacz ? Według katalogu IC powinien pasować od którejś Alfy więc koszt może nie taki straszny ? ![]() Pozdro. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2007-05-09 22:23:36
Jest niewymienny podczas normalnej exploatacji,ale jezeli uklad pozostal otwarty jakis czas to osuszacz nasiaknal wilgocia z powietrza jak gabka i nie spelni juz zadnej funkcji. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2007-05-09 22:58:53 To mnie waść zmartwił okrutnie ![]() Jakiś czas był otwarty przy okazji blacharki z przodu ![]() Pozdro. |
Talus TOYOTA DRIVER Carina E / Evo '07 Mielec | 2007-05-29 17:43:27 Czy jest różnica pomiędzy chłodnicą klimatyzacji w Cari E z silnikiem 2.0 i 1.8? |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2007-05-30 00:07:38
Zacznijmy od tego, że to nie chłodnica, a skraplacz ![]() A co meritum sprawy - nie ma różnicy. EPC podaje te same numery dla AT191 i ST191 ![]() Pozdro. |
Talus TOYOTA DRIVER Carina E / Evo '07 Mielec | 2007-05-30 08:24:03
no to widać na jakiego serwisanta trafiłem ![]() ![]() ...ale na allegro znajduje się to też jako chłodnica klimatyzacji ![]() |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2007-05-30 09:23:37
Chlodnica i skraplacz jest poprawnie.Chlodnica funkcjonuje jako nazwa czesci poniewaz chlodzi czynnik i ma funkcje i wyglad chlodnicy a skraplacz bo zachodzi w niej proces skroplenia i oddania ciepla Q gazu do atmosfery.Cieplo Q zostalo zabrane z wnetrza kabiny i powiekszone w czasie sprezania gazu w kompresorze. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2007-05-30 16:16:33 Niestety element o ktorym mówicie tzn.osuszacz jest jednoczesnie filtrem i powinno sie go wymieniać co 4-5lat.Elementy higroskopijne w reakcji z wodą moga z czasem zmieniać swoje własciwosci i przedostawac sie do obiegu.To tak jak ze zwykłym filtrem-trzeba go co jakis czas zmienić.Najciekawsze jest to ze odwadniacz uzywany w naszych carinkach pasuje do kilkunastu innych modeli tj. porshe,alfa.misiu-bishi,fiaty,lexy,mazda,lancia,renault itp. wiec jest w czym wybierać. |