Problem brak mocy szarpie jak przyspiesza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam taki problem mianowicie:
dzisiaj przy zmianie żarówek przy okazji uzupełniłem olej po czym zapomniałem zakręcić korka wlewu oleju i tak zrobiłem jakieś 10 km po czym poczułem dziwny zapaszek...Wiec się zatrzymałem i podniosłem maskę i zobaczyłem cały silnik zalany olejem ...
Więc pojechałem na myjkę na mycie silnika...
Po umyciu silnik chodzi ok tylko jak przyspiesza tak jak by szarpał i ma mniej mocy...
Powiedzcie mi proszę co mogło się stać....
Normalnie jestem tak zły że szok za myjkę zapłaciłem 40 zł i jeszcze muszę oleju dolać bo już prawie niema mruga kontrolka od oleju...
PORAŻKA!!
Dzięki i Pozdrawiam!

osusz gniazda swiec i faje kabli zaplonowych niema tam byc wody ani oleju

Cytat:
2007-06-03 21:23:06, Bigelektron pisze:
osusz gniazda swiec i faje kabli zaplonowych niema tam byc wody ani oleju

ok a jak to nie pomoże to co mam jeszcze zrobić??

Cytat:
2007-06-03 22:06:49, 0rafal0 pisze:
ok a jak to nie pomoże to co mam jeszcze zrobić??

Nie ma innej opcjii.

Cytat:
2007-06-03 22:17:11, carinus pisze:
Nie ma innej opcjii.

Ok jutro z rana to zrobię , ale niema opcji że to może być coś innego??( ponieważ się boje że mogło pójść jakieś zwarcie czy coś...)
pozdr.

[ wiadomość edytowana przez: 0rafal0 dnia 2007-06-03 23:25:47 ]

Cytat:
2007-06-03 22:40:24, 0rafal0 pisze:
Ok jutro z rana to zrobię , ale niema opcji że to może być coś innego??( ponieważ się boje że mogło pójść jakieś zwarcie czy coś...) pozdr. [ wiadomość edytowana przez: 0rafal0 dnia 2007-06-03 23:25:47 ]

To znaczy ze masz zalane przewody lub jeszcze złacza w obwodach ukladu zapłonu i nic innego.Nie ma raczej innych mozliwosci.Gdyby cos sie stało to juz byś nie odpalil silnika.

Dzisiaj przestało juz szarpać ale jest następny problem, wymieniłem na olej z pół syntetycznego na mineralny i po jakimś czasie zaczęła mrugać kontrolka oleju....
już mam dość tych problemów...
pomóżcie
pozdr.