Koniec sprzęgła??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy przy przebiegu 172kkm Rav4 2.0 bez gazu można spodziewać się agonii sprzęgła? Dwóch niezależnych potwierdziło ten fakt: koniec regulacji przy pedale, przy ostrzejszym ruszaniu potrafi poszarpać, i być może w jakimś niedużym stopniu ma wpływ na mniejszą moc silnika- co sam zauważyłem.( albo się czepiam tej mocy, w końcu nie jest to auto sportowe).

Sa spece ktorzy w 15tkm zalatwia sprzeglo ze wata sie sypie...przewaznie informatycy lekarze i prawnicy.Czesto widze kretyna jak na czerwonym stojac pod gorke trzyma na polsprzegle.170-250 to raczej zuzycie exploatacyjne zwiazane z ruchem miejskim.Zrob maly test ,zaciagnij reczny wdepnij hamulec pieta do oporu a palcami daj gaz do powiedzmy 5000 i pusc gwaltownie sprzeglo na 3 biegu silnik powinien zostac zatrzymany jezeli masz koniec sprzegla bedzie powoli schodzil z obrotow lub wcale nie zostanie zduszony

Cytat:
2007-05-31 22:50:21, Tomoyayota pisze:
Czy przy przebiegu 172kkm Rav4 2.0 bez gazu można spodziewać się agonii sprzęgła? [...]

Ho,ho,ho... swoje ma już zrobione Pewnie oryginał, dlatego tak długo wytrzymało Sprzęgło masz pewnie takie jak w Carinie, a auto trochę większe

Cytat:
2007-06-01 07:44:36, Bigelektron pisze:
Sa spece ktorzy w 15tkm zalatwia sprzeglo ze wata sie sypie...przewaznie informatycy [...]

Hmmm, hmmm, khy, khy... podróba przeżyła 100kkm pod moją nogą i gdyby nie piiii łożysko dalej by jeździła
Pozdro.

Cytat:
2007-06-01 07:44:36, Bigelektron pisze:
Sa spece ktorzy w 15tkm zalatwia sprzeglo ze wata sie sypie...przewaznie informatycy lekarze i prawnicy.

Noooo - nie wszyscy informatycy i prawnicy...
U nas Toyocie sprzęgło (tzn. tarcza, bo docisk nie był wymieniany) ma ok.170 tys.km a w Roverze - dokładnie nie wiem ile. My przejechaliśmy ok.300 tys.km i nie widać, żeby mu co było (sprzęgłu znaczy się). Fakt - Rover służy głównie do jazdy w trasy i po naszym pięknym mieście rzadko się przemieszcza.
Pozdrowienia i wszystkiego najlepszego w Dniu Dziecka.

[ wiadomość edytowana przez: BabciaEwa dnia 2007-06-01 09:15:04 ]

Cytat:
2007-06-01 09:14:15, BabciaEwa pisze:
Noooo - nie wszyscy informatycy i prawnicy... U nas Toyocie sprzęgło (tzn. tarcza, bo docisk nie był wymieniany) ma ok.170 tys.km a w Roverze - dokładnie nie wiem ile. My przejechaliśmy ok.300 tys.km i nie widać, żeby mu co było (sprzęgłu znaczy się). Fakt - Rover służy głównie do jazdy w trasy i po naszym pięknym mieście rzadko się przemieszcza. Pozdrowienia i wszystkiego najlepszego w Dniu Dziecka. [ wiadomość edytowana przez: BabciaEwa dnia 2007-06-01 09:15:04 ]

dziekuje
Obiecuje wiecej nie uogolniac......ale to tylko taka statystyka warsztatowa