Cytat:
|
2007-06-06 08:59:53, Bigelektron pisze:
Trzeba zawsze zapytac w serwisie autoryzowanym co trzeba wymienic ile to kosztuje czesci ,robota,a potem szukac tego samego taniej a nie jechac w ciemno byle taniej...potem takie sa skutki teraz musisz wszystko wymienic jeszcze raz..to ile przyniosla strat ta oszczednosc??? W serwisie masz gwarancje na wymiane gdyby cieklo nawet bez niczyjej winy np zimmer wadliwy to by ci teraz w gratisie kuli od nowa. Osobiscie wymieniam wszystko co pracuje na rozrzadzie i do wymiany czego trzeba by w przyszlosci rozrzad rozbierac czyli zimmery WK,WR Wposredniego,pompe wody,rolki...i mam na 100tkm swiety spokoj. Zaolejony pasek moze w kazdej chwili puscic ...nie urwie sie poscinane zostana zeby przez kolo WK. Jezeli faktycznie plywa w oleju to nie czekaj chociaz ten silnik chyba jest bezkolizyjny ale nie mam pewnosci... zapytam.
|
|
Tu masz rację, ale w sumie nie moja to wina była, polecono mi gościa, że zrobi to fachowo, wtedy na koszty nie patrzyłem (świeżo zakupione autko) i tak mu mówiłem, żeby wymienił co potrzeba, ale właśnie się okazało, że zrobił mnie na szaro. Zresztą już mu nawtykałem odpowiednio i trochę zgłupiał, odzyskałem 2 stówy (dobre i to), no i przede wszystkim, że nic się nie stało, a miałem parę kursów z Rzeszowa do Katowic i na autostradzie trochę pociskałem.
Teraz mam wymienione to co potrzeba, wpisane w książeczkę i jakby co mam dowody wymiany, a że stałem się lżejszy o 8 stów, bo przy okazji wymieniłem uszczelniacze półosi, świece, nowy olej w silniku, wyregulowałem rozrząd (to akurat gratis, bo jest ok), to już inna bajka.
Dlatego jednak lepiej zapłacić 100-200 zeta więcej i mieć święty spokój.
Pozdrawiam,