| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
znachu Toyota Corolla TTE C ... kutno | 2007-06-08 21:58:50 czy ten kondensator jest wystarczjaczy do tego zestawu
Kondensator: klik tu Wzmacniacz: wzmachor Do tego podlaczona jest zmostokowana tubka calkiem calkiem. i dwa głośniki klik tu Kondensator jest podlaczony przed wzmacniaczem moje pytanie jest co oznaczaja zmieniajace sie cyferki na wyswietlaczu kondensatora ( dziwna sprawa zaraz jak go podlaczylem to jak bryka byla wlaczona pokazywal 13.5 volta na wylaczonym silniku 12v teraz pokazyje na wlaczonym 12.5 volt na wylaczonym 12 sprawdzalem ladowanie 13.5 volta) sorki za literowki i prosze sie nie smaic jestem totalnym betonem w tych sprawach? [ wiadomość edytowana przez: znachu dnia 2007-06-08 22:27:54 ] |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2007-06-09 12:08:28 Kondensator ma za zadanie jak sama nazwa wskazuje "kondensować", czyli magazynować pewną ilość prądu w instalacji (nie tylko audio) a tym samym stabilizować napięcie w całym układzie nie dopuszczając do chwilowych spadków napięcia w innych punktach instalacji elektrycznej.
Kondensator który wskazałeś, spokojnie da radę obsłużyć instalację ze wzmacniaczem, który Cię interesuje. Osobiście dodam, że nie przepadam za serią wzmacniaczy Blaupunkt'a, choć to moje subiektywne zdanie. Nie należę do maniaków skrajnie hi-end' owego sprzętu, jednak mimo to najbardziej liczy się dla mnie czystość dźwięku i wierność odtwarzania poszczególnych instrumentów. Pozdrawiam - SpeedR |