Co to za wtyczka/oprawka ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wymieniając linke licznika, po ściągnięciu kokpitu ukazała sie moim oczom oto taka wtyczka/złączka. Wie ktoś od czego ona jest???

hmm... na siakas zarowe mi to wyglada

Oprawa na żarówkę. I widać, że ktoś ją "podciągnął z dołu i zaczepił żeby mu nie latało pod kokpitem. nie miałeś tam lampki nad nogami?

Może to oprawka żarówki do lampki oświetlenia nóg kierowcy. Włóż żarówkę, włącz światła, przekręć kluczyk i otwórz drzwi - powinna się zapalić po otwarciu drzwi.
Lampka "wchodzi" w prostokątny otwór w plastiku nad nogami kierowcy (okolice skrzynki bezpiecznków).
pozdrawiam
Arturek

dokladnie tak podswietlenie nog kierowcy

zajrzyj pod schowek po prawej stronie powinienes miec jeszcze taka dla pasazera

Wiatm
Ostatnio wymonotowalem cala deske rozdielcza i znalazlem taka sama oprawke tuz za radiem (ktos ja tam przyczepil zeby nie miotala sie pod nogami ? !?!?!. Ktos mi moze powiedzec gdzie dokladnie znajduje sie uchwyt do tej oprawki (od strony pasazera), szukalem tez takiej oprawki pod nogami kierwocy ale nie moglem znalesc (moze jest gdzies ukryta ??) i jeszcze jedno, jakiej zarowki powinienem uzyc ?
pzdr

ja tez mam takie w mk4. zamocowane są na zasadzie "przywiazany kabelek z tym gniazdkiem do innych kabelków"

zarówka taka jak do postojówek (prznajmniej w mk4) czyli taka mała, podłużna lekko (walcowata) ze spłaszczeniem na koncu. pojdz do marketu i popatrz na zarowki i zajrzysz o ktorą chodzi bo tylko jedna w to pasuje

Cytat:
2007-06-12 23:44:21, Dawid85 pisze:
Wiatm Ostatnio wymonotowalem cala deske rozdielcza i znalazlem taka sama oprawke tuz za radiem (ktos ja tam przyczepil zeby nie miotala sie pod nogami ? !?!?!. Ktos mi moze powiedzec gdzie dokladnie znajduje sie uchwyt do tej oprawki (od strony pasazera), szukalem tez takiej oprawki pod nogami kierwocy ale nie moglem znalesc (moze jest gdzies ukryta ??) i jeszcze jedno, jakiej zarowki powinienem uzyc ? pzdr

od strony pasazera-> brak
a od strony kierowcy pod kierownica pod poleczka nad padalami jest tam taki prostokacik z mniejsza prostokatna dziura i tam powinna wejsc oprawka taka sama jak w bagazniku (bynajmniej u mnie taka pasuje)

ja moim esem jeździłem rok i dopiero po roku znalazłe te oprawki do żarówek oświetlenia nóg

były tak sprytnie schowane że bym tego nigdy nie odkrył gdybym nie rozkręcał prawie sały kokpit
zamaskowanie było jeszcze fabryczne
warto poszperać w instalce bo czasem mogą być tam te oprawki

Cytat:
2007-06-12 23:55:00, marimar pisze:
ja moim esem jeździłem rok i dopiero po roku znalazłe te oprawki do żarówek oświetlenia nóg były tak sprytnie schowane że bym tego nigdy nie odkrył gdybym nie rozkręcał prawie sały kokpit zamaskowanie było jeszcze fabryczne warto poszperać w instalce bo czasem mogą być tam te oprawki

pochwal sie gdzie jest ta skrytka