Opinie n/t taniego grajka z usb

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ciekawi mnie taka kwestia. właśnie przymierzam się do zakupu radia i generalnie wydaje mi się że u mnie priorytetem będzie opcja zapięcia USB i cena. Póki co chcę żeby poprostu coś grało, biorąc pod uwage fakt USB nietrafia do mnie argument słabego lasera w napędzie... No i niestety prawdopodobnie http://www.allegro.pl/item201739681_medion_z_usb_sd_mmc_z_rec_fvat_gw_od_ss.html stanie się moją własnością bo "firmowe" + USB zaczynają się od 4-5 stów.

Czy ktoś posiada taki lub podobny sprzęt?

Myślę że na początku wolę bardziej doinwestować w głośniki, bo uważam że od nich wiecej zależy.

aureel nie kupuj tego radia.
Ja kupiłem u nich na aukcji jakieś 9 miesięcy temu innych model.
I żałuje teraz.

Po pierwsze przeczytaj dokładnie opis !!
Po drugie Radia pochodzą z wystaw sklepowych !! Są używane !!

Mi po 5 miesiącach zaczęło nawalać pokrętełko

Więc lepiej poczekaj i dołóż te 100-200zł ale będziesz miał porządne radio.

lepiej już kupić np. TAKIE

Karat SD 1 Gb kosztuje coś kolo 50zł

ja mam blaupunkta z mp3 jedyny minus to brak rds..
ale w media markt itp zawsze jest cos za 300 zl ... ja osobiscie na niego nie narzekam..audifilem nie jestem tez

nie musisz kupować z usb - mozesz kupic cos tanszego z wejsciem aux i mozesz wtedy playera podlaczac sobie.

tego to niewiedzialem wejscie aux i co dalej jak bym np: player mp3 podlaczyc chcial do radia?jaki kabelel?

aux - ja mam w postaci wejscia "sluchawkowego" na przednim panelu - czyli tzw mały "jack". dzieki temu kabelkiem maly jack-maly jack mozesz podpiąc wszystko inne co ma wyjscie na sluchawki. Np laptop, mp3 player, palm, discman - co tylko chcesz. dlatego jest to dosc wszechstronne rozwiązanie.

szukaj radia ktore ma to cos na przednim panelu.

kabelek jack-jack (2x koncówka jak w słuchawkach)

a jakie radyjka z tym rozwiazaniem aux polecacie z allegro??

ja np moge polecić swoje kenwood 3037... ma i mp3 i wejscie aux.

zalezy jaka cena dokladnie Cie interesuje.

a miał ktoś do czynienia z tym ?

http://www.allegro.pl/item201313090_clarion_db_178_mp3_4x50w_aux_in_gw_12_m_odss_.html

znalazłem nawet w Krakowie:

http://www.allegro.pl/item200276805_clarion_db_178rmp_nowy_gwar_wejscie_aux_okazja.html

[ wiadomość edytowana przez: aureel dnia 2007-06-06 10:32:41 ]

klik

Lepsze już to niż tevion którego miałem i dałem koledze w prezencie bo regulacja jak i klawisze zaczeły sie sypać po roku użytkowania.
Clarion jest lepszy.

USB to świetna sprawa lepsze rozwiązanie niż AUX ja kupiłem Soniaka ale za ~500 zł nówka. Płyt CD w ogóle już nie używam wkładam pendrive i jazda.

Cytat:
2007-06-05 21:19:58, MacFly pisze:
lepiej już kupić np. TAKIE Karat SD 1 Gb kosztuje coś kolo 50zł

w 100% sie zgadzam i polecam (mam takie), bardzo praktyczne

Takie też dobre ale pamiętam kupując radia na Allegro uważaj na gwarancję, gwarancję Europejka (taka występuje najczęściej) nie jest akceptowana w Polsce. Jeśli Ci zależy oczywiście na gwarancji zawszę spytaj, zadzwoń czy jest to Polska gwarancja i gdzie można reklamować.

Fajna sprawa z ta kartą, nawet nie wiedziałem że takie sprezęty juz tak staniały, z USB moim zdaniem bardziej praktyczne, bo w sumie wszystko można podczepić, a jak chce się karte to czytnik za dyche i tez się da.

karta ma ten plus że nic nie odstaje.

Jak jest z obsługą tych urządzeń? nic sie nie wiesza, przykładowo jak wbijemy 2 giga kartę pełną muzy, a karta jak wiadomo im tańsza tym wolniejsza, lub pendriva, daje sobie rady takie radyjko z płynnym odczytem, odświeżaniem itp?

zajob np. to radio co ja podałem jako przykład spadła cena dlatego tak bardzo w dół bo nie ma napędu CD więc koszty produkcji są niższe.

A ja się bardzo zastanawiam czy sobie takiego radia nie sprawić

USB w przednim panelu fajna sprawa. Co do Mediona - po jednym egzemplarzu zakupionym wraz z autem mam odrzut jak tylko widzę napis...

Jeżeli chodzi o Blaupunkta na karty to mogę powiedzieć tylko że przy karcie 2 giga czas oczekiwania na wybranie kawałka wydłuża sie max do 3-4 sek. jeżeli masz dożo katalogów i miksujesz je wszystkie, natomiast jeżeli lecisz wszystko według kolejności to nie ma żadnych problemów. Ja jestem zadowolony i polecam, ale to tylko moje skromne zdanie.

Wiesz przy moim medionie 3-4 sek to...

Ja po włączeniu czekam ponad 10-15 sek albo i dłużej żeby płytka zaczęła być odtwarzana.