Klima do Corolli E12 (2002r 1.4)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wybrałem się z małżonką na urlop na południe europy:Czechy,Słowenia,Wegry,Chorwacja,Austria,Słowacja taka wycieczka.Było super ale...Nie da sie podróżować w lecie po autostradach bez klimy.Przy predkościach 140-160 jazda z otwartym oknem to horror.Zamkniete okno to już całkiem porażka(w Chorwacji było 38 stopni) i stąd moje pytanie:
Czy ktos montował klimę do modelu E12 silnik 1.4?Jakie to koszta są (o ASO nie pytam bo cena mnie pewnie z sandałow wyrwie)?
I jeszce jedno czy po ewentualnym montażu trzeba wymieniać przedni panel wewnatrz auta(tam gdzie są pokrętła od dmuchawy)?Czy tylko jakis dodatkowy guzik,przełącznik,wyswietlacz zakłada się???
Pomóżcie bo następnym razem to przejde ze stanu stałego w stan gazowy z pominięciem stanu ciekłego...

Spokojnie dokupisz na allegro, są nówki i używane. Koszt używanej to około 1800, nówki powyżej 2500. Trzeba doliczyć koszt montażu, nabicia ~500 . Kupno używanej to loteria. Z montażem tez nie ma problemu wszystkie części są w komplecie guzik do włączania też i w kilka godz. kumaty mechanik Ci założy. Nic nie trzeba wiercić, przerabiać. Przeszukaj allegro napewno coś znajdziesz. W aso kiedyś pytałem to cena około 4500 nie wiem jak teraz. Ja chorwacje 2 razy przerabiałem w corolli bez klimy, ale trase tak planowałem żeby w największy upał nie jechać i jakoś dało sie wytrzymać, ale o kupnie klimy też myślę tylko zawsze są jakieś pilniejsze wydatki pozdr