Trochę nie rozumiem pytania, ale powiem Ci jak mam zrobione ja w moim rajdowym Fiacie 126p.
Z racji tej, że musze mieć pozostawiony orginalny hamulec ręczny, pompę mam zamontowaną przed dźwignią zmiany biegów i ramie poprowadzone tak, aby było koło koła kierownicy.
Pompa jest pompą sprzęgła od Łady.
Wciąłem się w przewód hamulcowy od tylnych cylinderków w miejscu gdzie jest zamontowana dodatkowa pompa.
Generalnie przewód został ucięty, Wymieniona część od pompy głównej do pompy rącznego a na część od pompy ręcznego do cylinderków została zarobiona nowa końcówka.
Pompę trzeba troszkę zmodyfikować.
Wyjście z pompy pozostaje bez zmian, ale wejście trzeba przerobić, poniewaź orginalnie wejście ze zbiorniczka do pompy jest " na wcisk"
Tokarz dorobił mi redukcję z aluminium, którą wspawał w korpus pompy i do niej przykręca się przewód hamulcowy.
Trzeba jeszcze zrobić zabezpieczenie przed wypchnięciem tłoka pompy "hydrorękawa" podczas naciśnięcia hamulca zasadniczego, ponieważ płyn przepływa wtedy swobodnie przez dodatkową pompę i gdy powstanie znaczne ciśnienie w układzie, to tłok nam wystrzeli.
To już pozostawiam do własnych pomysłów, ponieważ różne pompy mają różne konstrukcje.