Filtr kabinowy w Corolli E9

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
szukałem na forum gdzie znajduje sie jakis filtr kabinowy w E9 i z tego co sie zorientowałem takiego nie ma. Mam teraz pytanie czy da sie cos takiego stworzyc, bo zaczeło mnie to juz wkurzac, właczam nawiew latem a z kratek leca mi jakies liscie, listki pyłki itp, właczam nawiew zima to leci snieg(taki drobny pyłek) do pracy jezdze taka droga z płyt betonowych, pełno na niej piachu, kurzy sie do środka tak że co trzy dni mozna pisac palcem po desce rozdzielczej. Mam pytanie czy w waszych E9 tez tak jest czy moze jednak stosujecie jakies filterki. Pozdrawiam

Romek przyznam, że dziwne to o czym piszesz, z kratek nawiewów nie zauważyłam aby przelatywały liście albo śnieg kurz - trochę się go pojawia ale to chyba normalne zjawisko w każdym samochodzie. Tak więc nawet nie wiem czy takowy filtr Toyka posiada??

Cytat:
2007-07-11 08:29:02, madzia_83 pisze:
Romek przyznam, że dziwne to o czym piszesz, z kratek nawiewów nie zauważyłam aby przelatywały liście albo śnieg kurz - trochę się go pojawia ale to chyba normalne zjawisko w każdym samochodzie. Tak więc nawet nie wiem czy takowy filtr Toyka posiada??

Wiem ze dziwne ale tak mam, oczywiscie nie sa to całe liscie kasztanowca tylko jakies kawałki lisci albo takie malutkie gówienka srednicy 2-3mm, ale w hyundaiu czegos takiego nie było

U mnie czasami coś wyleci z nawiewów, ale to zależy gdzie parkuje. Pod brzózką jest najgorzej. Wygląda na to, że nie ma filtra.
Raz na jakiś czas rozpędzam się do ok. 100 km/h i otwieram przednie szyby i nadmuch na full, raz otwierając i zamykając górę i dół. Robię porządne wietrzenie. Leci wtedy trochę tego.

Kiedyś tez miałem hultaja i jak zaparkowałem pod brzózka na parę godzin, to później jak tylko włączyłem nawiew na full to miałem nasionka w środku samochodu i czasami też w oczach.

Leca,leca pamietam i to dosc sporo
Proponuje naciagnac jakis kawalek materialu-ja awaryjnie w Fordzie dalem pieluche tetrowa od corki no i zdala egzamin

E-9 Nie ma filtra i od czasu do czasu tez mi cos poleci, heh taki urok