MotoNews.pl

Brak tylko swiateł tylnich pozycyjnych reszta ok

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
znikły mi swiatłapozycyjne tył reszta swiateł jest ok czy moze byc to przełacznik zespolony swiateł choc troche dziwne ze tylko tył nie swieci i jedeynie pozycyjne .Jakies pomysły co do przyczyny?

sorry za glupie pytanie ale zarowki ok ?

Raczej przełącznik zespolony lub coś z bezpiecznikami

Poszukaj na forum było o tym i to nie raz

[ wiadomość edytowana przez: MacFly dnia 2007-05-15 23:37:15 ]

zarówki sprawdzałem ok

A bezpiecznik? Chociaz strona lewa i prawa są osobno, więc dziwny przypadek...

ok panowie poczytałem troche i sprawdziłem deskę rozdzielcza tez mi sie nie swieci wiec to przełacznik czy wystarczy przeczyscic te blaszki w przełaczniku?

to czy wystarczy okaze sie dopiero jak to zrobisz. Rozne bywaja hocki klocki z przelacznikami.... Ja dalbym ci tylko jedna rade bo przechodzilem to juz kiedys z innym samochodem. Jak okaze sie ze sie nic nie da zrobic kup nowy przelacznik i nie szukaj tego po szrotach. Sam nauczylem sie na wlasnych bledach. Tez ze szrotow moga podzialac 2 miesiace(tak jak mi ) i znowu bedziesz mial problem. Raz wydac te 50 zlotych wiecej i miec spokoj na dlugi dlugi czas

Mnie dwa razy udało się włączyć światła postojowe z tyłu czyszcząc przełącznik...trzeci raz już się nie udało.

Mi nie świeciła pozycja przód-lewa i tył-lewa + cała deska rodzielcza z nawiewem i winą był przepalony bezpiecznik...

ok panowie zrobiem mostek miedzy bezpiecznikiem 1 a 3 tak jak radził kolega elgreco i wszystko działą wiec to napewno przełacznik zespolony .

[ wiadomość edytowana przez: mk7777 dnia 2007-05-16 12:05:24 ]

Cytat:
2007-05-16 11:37:55, mk7777 pisze:
ok panowie zrobiem mostek miedzy bezpiecznikiem 1 a 3 tak jak radził kolega elgreco i wszystko działą wiec to napewno przełacznik zespolony .

Raczej skrzynka bezpieczników, zespolony nie dzieli pozycji na strony a tym bardziej na przód i tył.

Ale jeśli deska też nie świeci...

Tak deska tez sie swieci ,wszystko teraz jest ok.

Domyślam się. W takich przypadkach trzeba sprawdzać świecenie świateł pozycyjnych nie włączając świateł mijania. To upraszcza diagnozę, bo widoczne jest oświetlenie przodu.

czyli to na 100 % ten przełacznik świateł zespolonych ? bo chce miec pewnosc nim kupie drugi ,czysciłem te styki ale bez powodzenia.Pozdrawiam

Domyślam się że to MK7, jezeli dobrze kojarzę to bezp.F3 jest od pozycji, robiąc zworkę z F1 dałeś napięcie na uszkodzony obwód, czyli skrzynka do regeneracji.

Uzupełnij profil o dane pojazdu.

to juz teraz nie wiem czy to skrzynka czy przełacznik zespolony takie same jak ja miał objawy elgreco i z jego postu dowiedziałem sie jak zrobic zworkę w jego poscie pisze iz to przełacznik zespolony.

No i co naprawiłeś te światła bo ja mam dokładnie to samo i nie wiem czy zabierać sie za zespolony czy skrzynke bezpieczników?

Cytat:
2007-07-30 11:45:31, rp-jaca pisze:
No i co naprawiłeś te światła bo ja mam dokładnie to samo i nie wiem czy zabierać sie za zespolony czy skrzynke bezpieczników?

Sprawdz pierw zespolony

Kurcze nie moge ściągnąć tego kapturka z przełacznika świateł podważam śrubokrętem jak napisał jeden z klubowiczy i nie chce zejść boje sie żeby nie złamać POMOCY