Szarpie i dławi sie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Mam taki sam kłopot z essim.Dodaję gazu podczas jazdy a tu niemiłe zaskoczenie-szarpie,dławi sie.Przewody oraz swiece wymieniłem i dalej to samo.Moze to wina pompy paliwa???Prosze o pomoc..

Cytat:
2007-07-22 10:36:54, amaks pisze:
Witam.Mam taki sam kłopot z essim.Dodaję gazu podczas jazdy a tu niemiłe zaskoczenie-szarpie,dławi sie.Przewody oraz swiece wymieniłem i dalej to samo.Moze to wina pompy paliwa???Prosze o pomoc..

A po co drugi wątek na ten sam temat?????

Witam miałem podobny problem tyle ze u mnie obroty dochodziły do 4000 tyś i klapa ja gaz do konca a on poprostu mulil sie a na koncu to juz była tragedia.
A wina lezała po stronie POMPY PALIWA I KOMPUTERA a mianowicie jakiegos ukladu ktory steruje wtryskami mam silnik 1.6 16v

Cytat:
2007-07-22 10:36:54, amaks pisze:

Gdyby kolega napisał jeszcze jakim silnikiem dysponuje to pewnie ułatwiło by sprawe.Oj przyczyn może być wiele ja sprawdziłbym błedy to raz. A co można obstawiać np: przepływomierz, czujnik położenia przepustnicy, uszkodzoną cwewke od tego bym zaczął. Co do pompy to raczej nie wydaje mi sie że to jej wina. Sprawdź jeszcze czy nie masz przypchanego filtra ewentualnie. I najważniejsze czy nie porozpinały ci sie gdzieś wtyczki.Kiedyś mialem rozpiętą złączke łaczącą silnik z reszta instalacji, lekko sie wysunęła i także podczas gwałtownego przyspieszania kiedy silnik szarpał i wiązka poruszała sie przerywał niemiłosiernie.

witam,

mialem taki sam problem z essim 1,4 ,
roznego rodzaju cuda na kiju mi sie znim dzialy,
naczytalem sie w 3 i troche o tym, dowiedzialem sie sporo i za ten efekt moze byc odpowiedzialnych wiele rzeczy,

1-swiece
2-p. wysokiego napiecia,
3- zly olej
4-pompa paliwa
5-filtr paliwa (niekiedy potrzebne plukanie baku)
6-przeplywomierz

no, to chyba wszystko,juz nie pamietam zbyt dobrze bo to dosyc dawno bylo, ale mi pomogla wymiana filtra paliwa, robilem to 3 razy, w koncy dalem wyplukac bak i dopiero bylo super, za jakis czas znow mi przerywal, ale to inna historia ze swiecami