MotoNews.pl
10 Przednia podgrzewana szyba (90345/45) - NT

Przednia podgrzewana szyba

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Panów

mam problem w escorcie MK V z szybą przednia, kiedy wlacze podgrzewanie dziala tylko polowa i to w dodatku polowa zestrony pasazera. ( rowne 50 % szyby)

od czego to mozebyc, nie ktorzy mowia ze to wiazka sie przerwala ale przerwana wiazka chybaby cala szybe wylaczyla.

nie mam pojecia gdzie sie podlacza ta szybe wiec nie wiem jak sprawdzic np. czy jest dobrze polaczona ale licze na wasza pomoc ...

Pozdrawiam Adam

Odkręć plastikową osłonę pod szybą i sobie popatrz. Moja szybka grzała tylko dwoma paskami... heh. Ale pękła i wymienię na zwykłą - kasa za duża.

Poza tym do prawej i do lewej części są oddzielne bezpieczniki.

Syzba ma osobne podłączenia z obu stron. Nie wiem do końca jak to jest w zwykłym Escorcie ale powinnien kabel w dolnym rogu wychodzić z szyby - może Ci się masa urwała czy coś.

Cytat:
Syzba ma osobne podłączenia z obu stron. Nie wiem do końca jak to jest w zwykłym Escorcie ale powinnien kabel w dolnym rogu wychodzić z szyby - może Ci się masa urwała czy coś.

hm... u mnie wystepuje podobny problem... z tym ze jestem w komfortowej sytuacji bo polowa która dziala znajduje sie po stronie kierowcy... po lewej stronie działaja 3 paseczki przy słupku a reszta "spi" slyszalem ze sa jakies sposoby na reinkarnacje takiego ogrzewania... naprawial ktos taka usterke albo wie ktos na czym polega ta naprawa???

diabel_21 napisał:
Cytat:
slyszalem ze sa jakies sposoby na reinkarnacje takiego ogrzewania

To w co miało by się to ogrzewanie, czy szyba elektryczna przeobrazić?

Cytat:
To w co miało by się to ogrzewanie, czy szyba elektryczna przeobrazić?

no ok hehe złapałes mnie za słówko ale w sumie mozna by powiedziec ze moglaby sie przeobrazic szyba do polowy grzana w szybe w 100% grzaną hehe wiec jest to w jakims sensie reinkarnacja )

Temat ogrzewanej, niegrzejącej w połowie lub mniejszych i większych kawałkach jest już wyczerpany wystarczy tylko kliknąć w wyszukiwarkę. Są schematy oraz opisy krok po kroku co należy sprawdzić, zmierzyć i przeczyścić.
Dodam tylko, że póki co raczej nikt nie trafił w sedno problemu. I jeszcze jedno - bezpiecznik jest jeden w mk VI, a czy napewno w mk V są dwa??? Ze schemaciku jaki posiadam wynikałoby że również jeden......

[ wiadomość edytowana przez: Kris75 dnia 2007-07-29 12:31:24 ]

Temat swego czasu wyczerpałem jak mi się zdaje do końca... Wszystko jest na forum, wystarczy poczytać i podziałać...samo się nie naprawi...

Cytat:
2007-07-30 07:52:19, surec pisze:
...samo się nie naprawi...

A może jednak...