Kolor Alufelg

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktos mogl by zrobic VT mojich felg na białe i Czarne bo chce dac do malowania a nie wiem jaki kolor bedzie lepiej pasować. To jest fotka sprzed roku teraz są podniszczone

No i od razu pytanie jak sądzicie który kolor bedzie lepszy

[ wiadomość edytowana przez: EquinoX dnia 2007-07-29 23:41:11 ]

Thx

I jak sądzicie jak malowac ? wydaje mi sie ze czarne lepsze

Zależy w jaki sposób będziesz malował swoje felgi... czy będzie to robione w spsób "tradycyjny" czy proszkowo. Ta druga metoda jest dużo trwalsza ale musisz się liczyć z bardzo mała paletą kolorów (biały i czarny na szczęście jest ) i z tym, że felga nie będzie miała takiego połysku jak przy malowaniu tradycyjnym. Tak czy inaczej przed malowaniem będziesz musiał dać felgi do piaskowania (zwróć uwagę aby piaskowali drobnym piaskiem bo inaczej będziesz miał "ubytki"). Ja miałem malowane sowje felgi w lakierni proszkowej i chciałem srebrny... wyszedł raczej szary ale trwałość jest pierwsza klasa. Troszkę odbiegłem od tematu i uprzedziłem fakty ale podsumowując... jeśli proszkowo będziesz malował to nie będziesz miał wyraźnego połysku (ja miałem bezbarwnym dwa razy pociągnięte i wcale mocnego połysku nie ma) więc lepiej na biało, jeśli pistolecikiem będzie malowane normalnym lakierem to bierz kolorek czarny.

O gustach sie nie dyskutuje ale wg mnie w tym konkretnym samochodzie najlepiej prezentuja sie biale alufelgi.
Proszkowa metoda jest zdecydowanie polecana do tego zabiegu a co do efektow jej to zalezy w szystko od tego co to robi.Ja widzialem felgi po takim zabiegu i mialy polysk i ladnie wygladaly.

Pomaluj na pomarańczowo, to się całe feorum będzie czepiać...

A tak na serio, to jaśniejsze lepsze...

Ciezki orzech do zgryzienia na poczatku tez wymyślilem ze na biało wiec chyba tak zostanie

wg mnie tez biało. Fajnie wyglada