Wskaźnik benzyny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wskaźnik benzyny zatrzymuje mi się na ostatniej czarnej kresce czyli na 1/4 baku nie dochodzi do czerwonej kreseczki jak to naprawic ? mam rozebrać licznik czy raczej czujnik z baku sie rozsypał?

a dzieje się to tylko przy wysokich temperaturach?
no i czy robiłeś coś przy zegarach?

dzieje sie to cały czas ,po prosru wskaxnik poniżej niezchodzi
a przy zegarach robiłem tyle ze nalepiłem białe tarcze

a ustawiłes dobrze wskazówkę?

tak
bo na początku działało normalnie

Ja proponuje wyjac czujnik ze zbiornika paliwa i poruszac plywakiem w tedy zobacz jak zachowuje sie ta wskazowka ewentualnie skombinowac jakis sprawny czujnik i sprawdzic co sie dzieje.
Pozdrawiam!!!

no właśnie niechce mi sie baku zdejmować

Nie trzeba baku zdejmowac!!! Wystarczy popuscic sruby i upuscic bak troche i w tedy wychodzi pieknie przez ten otwor pod tylna kanapa!!!
Pozdrawiam!!!

pod tylna kanapą jest czujnij ? w którym miejscu?

no faktycznie jest dojście z góry ale otwór jest za mały zeby odkręcić i wyciągnąć zcały czujnik

Co Ty pitolisz???
Mowilem ze popuszczasz sruby od zbiornika opuszczasz go troche i pieknie wszystko wychodzi kanapa!!!!
Sprawdzone co prawda na mk V ale to chyba trak samo jak w VI
Pozdrawiam!!!

no zrobiłem tak ale moąna wyjąć jedynie wtyczke bo otwór jest zbyt mału zeby wująć cału czujnnik przez kanape

Serio??
Ja wyciagalem w mkV i na pewno obylo sie bez wyjmowania zbiornika tylko teraz nie pamietam czy wyszedl przez kanape czy inaczej skoro mowisz ze ten otwor jest za maly.
Pozdrawiam!!@!

a nie wystarczy sprawdzic podajac/sciagajac napiecie? przeciez czujnik w baku dziala na tej zasadzie...

ja na twoim miejscu sprobowal bym odpiac wtyczke - zobaczyc co zrobi wskazowka - powinna opasc do minimum... po podpieciu napiecia (tylko niewiem czy tam leci cale 12v) wskazowka powinna powedrowac maxymalnie w druga strone... i jak nie schodzi do konca w dol to masz praktycznie pewnosc ze wina nie lezy w czujniku a wskazniku....

Z twojego pierwszego opisu wynika ze masz wstawione biale zegary (czarna kreska...?). Czy napewno wstawie dobrze wskazowke przy zmianie? Moze dobrze kiedys chodzila ale na czarnych?

a moze ci sie tarcz odkleila i wskazowka haczy ??

żeby był jasne
-zegary mi się nie odkleiły
-sa zamontowane idealnie w tym samym miejscu oryginalne
-poza tym wskaćnik po zmianie zegarów działał w całym zakresei, na całej skali
-a po wyjęciu wtyczki zachowuje sie tak jak po zgaszeniu silinika czyli zostaje w tym miejscu w którym akurat pokazuje stan baku
więc jedynym rozwiązaniem jest wyjęcie całego czujnika i pobawiene się nim