Scrash Vectra A Strzelce Opolskie | Witam. Posiadam Vectre A z silnikiem 1.8 (jednopunkt) i instalke gazowa z paronikiem Lovato i sterownikiem D.T. Gas system
Instalka ma 2,5 roku i kiedy rok temu bylem w serwisie na regulacji to nie bylo zadnych problemow z podlaczeniem jej pod kompa. Pozniej mialem wypadek i skasowalem caly przod (silnik nie ruszony). Po remoncie podjechalem do innego gazownika (serwis przeniesiono 200 km dalej) to mial problem z podlaczeniem. Kombinowal ile sie dalo i wreszcie podlaczyl. Wczoraj znowu bylem na regulacji ale u innego juz gazownika i znowu komp(pc) nie umial sie polaczyc ze sterownikiem(LPG). Gazownik olal sprawe i powiedzial ze sie nie da.
Pokrecil tylko duzym pokretlem na parowniku zeby na wolnych pracowal normalnie. Nie wiem czy teraz nie bedzie mi spalal za duzo gazu.
O co chodzi ? Czemu nie da sie go podlaczyc ?
Sciagnalem sobie oprogramowanie ze strony producenta
http://dtgas-system.com.pl/produkcja.html
Chcialbym sobie sam to wyregulowac ale niestety brakuje mi nawazniejszej rzeczy, interfejsu. Zna ktos stronke gdzie taki schemacik sie znajduje zeby moc sobie go samemu zrobic? bo zaden gazownik nie chce sie podejmowac diagnostyki wiec jestem zdany na siebie.
Dzieki z gory za odpowiedzi.
|