| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
HEMIGTX F&F MEMBER PF125p/Polonez C 1983 Większyce | 2007-09-18 19:06:57 Na głowicy tej po obróbce zrobiłem jakieś 600km i jest w idealnym stanie.Pasuje do kanta czy też poldka z silnikiem 1.5 OHV
Oto spis czynności wykonanych przy niej: -planowanie 0,8mm(zawory nie uderzają o tłoki) -skorygowane kanały wydechowe i ssące -polerowanie komór spalania,zaworów i kanałów wydechowych -docieranie zaworów wymiana uszczelniaczy zaworowych Planowanie głowicy jak i docieranie zaworów do gniazd było robione w porządnej firmie przez co jest szczelna w 100% Głowica typu plug&play,nie trzeba nic reanimować,gwinty są dobre,wystarczy założyć tą głowice i odczuć różnice między tą a seryjną. Sprzedaje tą głowice ponieważ do OHV w poldku już nie wrócę więc część ta jest mi zbędna. Na sprzedaż mam również mój stary silnik 1.5OHV w którym jest ta głowica ale silnik nadaje się tylko do remontu ponieważ panewki nie dają spokoju a ciśnienie w cylindrach jest już słabe. Cena za głowice to 50zł(sam koszt planowania i docierania zaworów ze zmianą uszczelniaczy kosztował mnie 120zł) Cena a blok 1.5OHV typ AA to 45zł
|
Rider44 FSO Polonez 1.6 GLE ... Wroclaw | 2007-09-18 19:19:55 Klepie ! |