MotoNews.pl
11 Centralka BRC (wejście cewki) (207228/0) - NT

Centralka BRC (wejście cewki)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie piszę z taką sprawą, bo moze jestem troche ciemny w tym temacie i cos mi nie wychodzi. Zakłądam sobie gaz do poloneza na jednopunkcie. Mam centralke BRC Elegant z wbudowanym przekaźnikiem w środku, który służy do odcinania wtrysków. Ale z odcieciem wtrysków to nie problem. Problem mam z cewką. w poldku do cewki dochodzi kostka w której sa 3 przewody. 2 takie grube no i jeden to masa. Kabel z centralki który ma iść na cewkę wpinam pod jeden z tych grubych kabli no i tu jest zonk. Mozna wtedy przełanczac centralką ale ona ciagle pracuje na benzynie. w momencie gdy zblizam lub oddalam przewód z centralki od tego który idzie do cewki to wtedy tak jakby zaskakiwało i słychac przekaźnik w centralce. Spróbowałem nastepnie wpiąc tan kabelek bezpośrednio pod wyjscie przewodu wysokiego napiecia który idzie an swiece. wtedy niby przełanczało, ale na benzynie gdy go odpałiłem to chodził jak traktor. tak jakby centralka troche wariowala. najlepszy rezultat osiągnąłem gdy kabel z centralki owinąłem wokól przewodu wysokiego napiecia, ale na izolacje a nie na styk. I teraz nie wiem, czy w złe miejsce wpinam ten przewód od centralki, czy wz centralka cos jest nie tak,a moze jakiś za duży prąd bezpośrednio na odizolowanym kablu od cewki? Wielkie dzieki komuś kto bedzie mi w stanie ajkoś pomóc