Chcę kupić niwę

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kochani chcę kupić niwę, poradzcie jak nie dać się oszukać, na co uważać przy zakupie, a może jest ktoś kto pomógłby mi, poradził przy zakupie?

a to musisz poczekać na żniviarzy, bo oprócz standartowych spraw jak blacha, to oni pewnie będą mieli kilka uwag szczegółowych.
Ale wybór znakomity.

Witam,
rozumiem ze planujesz kupic uzywany samochod...
Najpierw sprawdz kto nim jezdzil, ile byl jezdzony w terenie, bo sam przebieg moze byc maly ale na przyklad caly czas Nivka pracowala jako "czolg"
Co sprawdzic... Generalnie wszystko ... Ale zacznij od spustoszen poczynionych przez korozje, szczegolnie pod samochodem, bo moze sie potem okazac ze przy probie wyciagania samochodu przod odjedzie a tyl zostanie ... Dwa to skrzynka i mosty... Trzy to silnik... Reszte zawsze mozna wyprowadzic na prosta za niewielkie pieniadze.
Pozdrawiam

Cytat:
2003-03-18 13:46:47, kalina pisze:
kochani chcę kupić niwę, poradzcie jak nie dać się oszukać, na co uważać przy zakupie, a może jest ktoś kto pomógłby mi, poradził przy zakupie?

witam
zalezy jak chcesz ja wykozystywac bo mosty itp. mozna kupic w dobrym stanie jeszcze w miare tanio ale rdza to juz problem.uwazaj zwlaszcza na podloge bo jak zardzewieje to remont jest nieoplacalny.
zycze udanego zakupu!

Cytat:
2003-03-18 13:46:47, kalina pisze:

witam
zalezy jak chcesz ja wykozystywac bo mosty itp. mozna kupic w dobrym stanie jeszcze w miare tanio ale rdza to juz problem.uwazaj zwlaszcza na podloge bo jak zardzewieje to remont jest nieoplacalny.
zycze udanego zakupu!