lewar_gsi Astra GSi Kraków | Witam, mam kilka pytań w związku z chęcią założenia sekwencji do mojej paskudy. Poprzednio miałem Astrę z tym silnikiem (C20XE) i instalację Autronic Mistral i chodziła całkiem fajnie. Potem sobie spłonęła, a ja w przypływie nostalgii kupiłem drugą GSi, identyczną, ale już tzw. "polską" - od handlarza - tragedia. Miała mieszalnik z AGC, wszystkie papióry na to, ale LPG było chyba podłączone amatorsko - straszne krzaki pod maską i w dodatku nie chciało jeździć. Wywaliłem więc wszystko spod maski, została butla i przewody. Teraz chcę zamontować sekwencję (myślałem o AGC Zenit) i mam kilka pytań:
1. Czy i w jakiej konfiguracji Zenit uciągnie ten silnik (2.0, ma obecnie 160KM na podłubanej głowicy)
2. Gdzie kupić Zenit-a - widziałem aukcje na allegro, ale jakoś wolałbym kupić wprost od AGC - czy oni sprzedają to w takich zestawach w detalu ludziom "z ulicy"?
3. Czy są jakieś "kruczki" odnośnie montażu (że np. trzeba wiedzieć gdzie się wwiercić w kolektor, jakie długości przewodów od wtrysków, itp.
4. Czy interfejs do komunikacji z centralką występuje pod USB i czy jest to osobny zakup?
5. Czy ta instalacja w ogóle jest coś warta (szukam NAJTAŃSZEJ opcji - na allegro wołają ok 1000PLN za komplet pod maskę)
6. Czy ktoś to montuje lub tym handluje w okolicach Krakowa?
7. Jakie inne instalacje można w Kraku nabyć w podobnych cenach ?
Pozdrawiam,
Leszek |