MotoNews.pl

Czy jesteście mi w stanie pomóc???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Na początek zaznaczam to mój pierwszy post... A teraz przejdźmy do rzeczy.

Od niedawna borykam się z problemem w escorcie 1.4 kat. + LPG 95r.. Otóż na zimnym silniku (rano) odpalam go na benzynie i jeśli nie zacznę gazować powyzej 3-4 tyś. obrotów, zaleje się silnik... i rzeby odpalic bestie trzeba będzie poczekac jakieś 15 minut... a jeżeli odpale na benzynie i przełącze na gaz trzęsie się cały dławi i gaśnie. Jak się rozgrzeje , to jest w miarę, bo samochód na luzie już nie gaśnie ale wydaje dziwne odgłosy (świst) i obroty troszeczke zaczynają wariować a jak w trakcie jazdy zaczne hamowac, zgaśnie w trakcie jazdy i nie można go odpalić, tj. zaskoczy na chwilkę ale zadławi sie tylko i zdycha. Czasem jednak da sie go odpalić ale przez chwilke dusi sie nawet przy przegazowaniu. Co to może być? Pomóżcie mi, bo auto jest mi potrzebne, a teraz strach nim jechać, żeby gdzies nie zdechł po drodze albo na światłach w nic nie przyłożył...
Pozdrawiam i czekam rady Pestek

z tym świstem to mi wychodzi ,że ci zasysa lewe powitrze do układu dolotowego silnika.
a tak to za duży problem do rozwiazania przez neta.