| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
gentle_giant Kraków | 2007-12-26 17:56:19 Witam wszystkich fanów 126p.
Bardzo bym Was prosił o pomoc przy montażu czujnika temperatury oleju w Fiacie 126p. Zestaw wskłada się ze wskaźnika firmy "Spółdzielnia Otwock" oraz bagnetu z "termometrem". Problem w tym, że nie mam do tego urządzenia instrukcji i nie wiem jak to podpiąć, a zapewne dla niektórych z Was jest to pestka. Poniżej podaję Wam linka ze zdjęciami ów miernika oraz bagnetu. Rozebrałem obudowę żeby było lepiej widać gdzie który kabelek idzie. Zdjęcia są spakowane zipem i gotowe do pobrania ze strony. Będę Wam bardzo wdzięczy za informację jak podpiąć to ustrojstwo Pozdrawiam i życzę udanego sylwestra z naszymi Malcami
Oto link do zdjęć: http://download.yousendit.com/630571941D75F7F7 [ wiadomość edytowana przez: gentle_giant dnia 2007-12-26 18:03:53 ] |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2007-12-30 10:28:55 Więc co następuje. Czujnik wetknąc w blok w miejsce bagnetu. Przewód masowy czujnika dopiąc do budy (ten z oczkiem). Przewód sygnałowy pociagnać do przodu.Teraz tak. W czujniku jest jedna masa, jeden plus podłaczany do oświetlenia (wpiac pod bezpiecznik podświetlenia swiateł postojowych). Drugi plus podłaczyć nalezy do czujnika przez czujnik. Czyli do jednego końca czujnika podpiac przewód idacy z komory silnika od czujnika a do drógiego końca przewód plusowy. Jeśli wskazówka wychyli się na max nalezy zamienic przewody miejscami.... Miałem taki sam układ i było wszystko w jak najlepszym porządku....
POWODZENIA. |