Sprężyny przód (PILNE!)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
OK

są Bilsteiny B46 komplet do 2103

potrzebuje PILNEJ porady i konkretnych informacji jak spowodować żeby auto stało w taki sposób żeby tył był leciuteńko niżej niż przód. Cięcie spręzyn odpada.

Słyszałem juz milion wersji - tylne z Wartburga na przód, fiat 125 tył, truck tył, wołga na przód, Niva na przód, żuk, Mercedes W124.

Czy ktoś moze konkretnie poradzić - co wsadzić na tył i przód, konkretnie z jakich aut aby uzyskać dobry efekt ?

Czy np przednie sprężyny z poloneza pasują do PRZODU do Łady ???

pozdrawiam

Sam szukam sprężyn jakiś twardych do klasyka i znaleźć nie moge, ale utrzymuje kontakt z Kolegą który mi sprowadzał lusterka, wycieraczki, kierunki z Moskwy. Dałem mu cynk żeby poszukał jakiś sprężyn ciut krótszych na przód i twardych i ciut krótszych na tył twardych. Jesli tylko będe coś wiedział dam znać

My kupiliśy już spręzyny do tych bilsteinów ale to tylko prowizorka - na przód pójdzie niwa a na tył polonez. Ale jesli tylko masz taki kontakt i mozlwości to fajnie by było mieć mozliwośc kupienia jakichs oryginalnych twardych spręzyn do klasycznych ład.
jakbbyś cos mial to daj znać!
pozdrówki
Pawel

A może łatwiej będzie poszukać wśród części do Fiata 124 ?

pzdr
CHIO

podobno nie pasują - bo sa dłuższe.
Ja sie kiedyś nabrałem i kupiłem amrtyzatory od fiata 124 - teraz nie mogę ich sprzedać bo fiatów 124 praktycznie nie ma.jesli