Postojówki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Były podobne tematy, ale nic konkretnego nie znalazłem. Chce kupić zamiast postojóweczek diody koloru białego. Do ksenonków pasują lepiej niż zwykłe pomarańczowo zółte W5W. I teraz moje pytanie jakie diody. Na allegro znalazłem co najmniej kilka rodzajów i nie bardzo wiem jakie zakupić, żeby dobrze świeciły. Nie chodzi mi tu o efekty typu wieśtuning. Chce żeby auto ładnie świeciło. Tyle. Prosze o porade, ewentualnie jakiś link.

Proszę bardzo

http://moto.allegro.pl/item287257679_postojowki_led_w5w_6_kolorow_wyprzedaz_hit.html

ja miałem takie założone w poprzednim aucie (niebieskie) i efekt był rewelacyjny więc śmiało mogę polecić.Też się przymierzam do zakupu tylko muszę poszukać kogoś od siebie z miasta, bo koszt wysyłki będzie droższy niż te LED-y.

Zamiast diod mozna kupic Philipsy Bluevision http://moto.allegro.pl/item291325407_zarowki_w5w_philips_bluevision_postojowki_hit_.html

, ktore swieca na bialo a nie na pomaranczowo/czerwono jak tradycyjne postojowki (nie swieca tez na tjuning blue choc sa niebieskie )

Ostatnio takie zamontowalem i jest ok.

Tylko nie kupuj niebieskich , nierób agrotuningu, jeżeli masz xenon to kup poprostu "białe", daja typowo białe światło ale nie takie jak zwykła żarówka tylko prawdziwe białe coś na podobe xenon, ja mam i jest super, a tak wogóle to niebieskie policja ci zdemontuje
pozdro

Cytat:
2008-01-03 20:58:11, pit-ilawa pisze:
Tylko nie kupuj niebieskich , nierób agrotuningu, jeżeli masz xenon to kup poprostu "białe", daja typowo białe światło ale nie takie jak zwykła żarówka tylko prawdziwe białe coś na podobe xenon, ja mam i jest super, a tak wogóle to niebieskie policja ci zdemontuje pozdro

Przeciez napisalem, ze te Philipsy pomimo agrotjuningowej barwy swieca na bialo. Nie ma wiochy, gwarantuje!

Witam,
powiem Wam, że ja też niedawno "bawiłem" się z postojówkami. Pan w sklepie samochodowym powiedział mi, że diody nie mają atestu i policja sie może doczepić... tylko pojawia się teraz pytanie jak policja sprawdza atest na normalnych żarówkach postojowych. Przepisy mówią wyraźnie, że barwa świateł postojowych ma być biała (mówie oczywiście o przednich ). Udałem się do sklepu elektronicznego z przepaloną żarówką postojową jako wzór i pani wyszukała mi diody. Wziąłem białe (niebieskie też były ), ale powiem Wam,że dają barwę błękitną (nie mylić z niebieską). Przy ksenonach zdecydowanie ładniej wyglądają niż tradycyjne żarówki. Acha i cena: 3,50 za sztukę. Z tego co wiem to one zasysają mniej pradu w porównaniu z lampami z żarnikiem i niektóre komputery mogą ich poprostu nie wykryć, ale ja tego problemu nie miałem. Także moja rada: wykręć sobie żarówkę i idź z nią do sklepu. Pozdrawiam

chcecie miec rewelacyjnie to nie wkladaj zadnych philips blue vision to zadna reweleacja mialem je zalozone 3 lata temu juz. i od momentu zalozenia swieco troche lepiej niz zwykle zolte ale bez zadnych rewelacji.
proponuje cos takiego.
led w5w

[ wiadomość edytowana przez: homer171 dnia 2008-01-04 13:05:59 ]

Znaczy się które???? podałeś linka z dwoma stronami led-ów

Ktores z ledów. Zalezy kto ile chce pieniedzy wydac na ledy. proponuje te drozsze. Wystarczy wcisnac oferta i wtedy widac ktore sa najczesciej kupywane. ja mam te za około 12 zł sztuka.

Kup sobie TE.
Ja przerobiłem 4 różne i każde świeciły na niebieskawo lub błękitno, a jedynie te świecą bardzo podobnie do ksenonów, że się nie odróżniają. Mogę Ci je polecić na 100%.

Cytat:
2008-01-04 20:29:31, sewcio pisze:
Kup sobie TE. Ja przerobiłem 4 różne i każde świeciły na niebieskawo lub błękitno, a jedynie te świecą bardzo podobnie do ksenonów, że się nie odróżniają. Mogę Ci je polecić na 100%.

Też je mam, świecą jak wściekłe, są bardzo mocne.
Fajnie wyglądają w nocy

A ja wróciłem z powrotem do zwykłych żółtych W5W . Jakoś tak bardziej mnie się podobią

Cytat:
2008-01-04 20:35:59, Immo pisze:
A ja wróciłem z powrotem do zwykłych żółtych W5W . Jakoś tak bardziej mnie się podobią

Każdy ma jakieś zboczenia...

Cytat:
2008-01-04 20:42:53, sewcio pisze:
Każdy ma jakieś zboczenia...

zgadza się ...hihi.. zależy co kto lubi ... ja też lubię jak światełko odbija sie od całego lustra (tylko żarówka) , bo dioda choć mocna to tyły obcina ...