| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-04-12 12:12:18 hmm mam mały problem bo musz e wymienic pierscienie i...(tzn nie do kinca musze ale chce)
sa dwa rodzaje u nas w LBN. jedne to klasyczne w cenie 50-55zł a drugie to jakies ponoc lepsze (chromowane?) po 65zł trapezowych niestety nie ma ale własnie zastanawia mnei co oznacza w tym wypadku "pierscienie chromowane"?? ponoc o wiele lepsze stosował ktos cos tekiego na forum nie znalazłem zadnych inf na ten temat |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2005-04-12 18:22:59 Z tego co ja pamietam to pierscien chyab gorny najbardziej jest chromowany.
JEsli wszystkie to nei wiem, lepsze byc mzoe beda. Ja polecam Ci pierscienie firmy PRIMA(albo primo-nie pomne) sa git! |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-04-12 23:42:33 tak mi sie nasyneło...chrom nie jest chyba zbyt wytrzymały na teperature...??? czy on nie bedzie sie jakos hmm"upłunniał"?? co do primy(to chyba trapezy nie???) to akurat nie ma ![]() |
Wergilius SYMPATYCZNY GOŚĆ Kraków | 2005-04-13 09:15:03 Ja mam założone takie pierścienie, sprawdzają się - o ile po tak małym przebiegu można je oceniać 25tyś. Poprzednie zwykłe popękały . |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2008-05-26 12:52:19
Jakie takie ? Primy ? W czechach slyszalem opinie ze ponoc do "uzywanych" silnikow(bez szlifu) nie powinno sie wstawiac chromowanych pierscieni. Co myslicie ? |
MYSHA Kandydat na Kandaydata Samara Szczecin | 2008-05-26 17:49:17 Ogolnie to nie powinno (a raczej nie jest wskazane) wymieniac pierscieni bez szlifu ale ktos na to patrzy? Te i tak sie dotra. Prawda? [ wiadomość edytowana przez: MYSHA dnia 2008-05-26 17:53:45 ] |
3zeR_MDS SYMPATYCZNY GOŚĆ Kraków | 2008-05-27 21:51:02 generalnie jesli ktos sie pokusza na wymiane pierscieni to robi to na ogol z powodu ich uszkodzenia. uszkodzony pierscien potrafi zrobic niezle spustoszenie na gladzi cylindra i chocbysmy nie wiem jakie pierscienie nowe wsadzili, gdy nie mamy gladzi w odpowiednim stanie bedziemy tylko doprowadzac do bardzo szybkiego zuzywania pierscionkow. dlatego naogol wymiana pierscieni wiaze sie ze zrobieniem szlifu |