Prototyp 1300 czyli Fiat 125 Coupe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Fiat 125 Coupe
i to z Krakowa

jeszcze bardziej kanciasty niż kant, ale z pewnościa lepiej się to drogi trzymało...

Paaaaaaaaaaaaaaaaskudna hybryda !!!

Wstydziłbym sie tym jeździć !!!!!!!!!!

niezłe

jak pamietam jest to artykół z Techniki Mototyzacyjnej i jak jeszce pamietam btł tam malec z silnikem z motocykla (a nawet ten na zdjeciu) zbudowany przez marynarza posiadajacy 8 biegów (4 do przodu i do tyłu)

Piękny co prawda jedyne co pozostało to czesciowa buda z kanta ale wyglada jak dla mnie pięknie. Jeszcze centralnie umieszczony silnik szkoda ze o tak małej mocy. Hamulce z Renaulta 17 ( czyzby rozstaw srob 4x108 ? ) Ciekaw jestem co sie z nim stało...moze gdzies stoi
Takie piękne czasy byly a ja lałem wtedy w pieluchy i nic nie pamietam.

są trzy śróby, więc chyba nie 4x108, a 3 x coś tam (tak ma dacia - R17 chyba). wychodzi na to, że ten maluch śmigał na seryjnej skrzynce

Trzeba uderzyć do Automobilklubu Krakowskiego i popytać. Może mają coś w archiwum ?

ciekawa sprawa...... mnie sie nawet podoba

Co do malucha z tym silnikiem to kiedyś coś pisali w automobiliście, jak bede miał czas to poszukam tego i napisze.

z tego co się dowiedziałem, to nie powinno być problemów z dostaniem informacji na temat tego Fiedora, bo to podobno znany gość. możliwe, że na dniach będę miał kontakt do kolesia, który będzie wiedział coś więcej

niezle wyglada , spewnoscia orginalna konstrukcja

Cytat:
2003-08-05 22:06:10, widynek pisze:
z tego co się dowiedziałem, to nie powinno być problemów z dostaniem informacji na temat tego Fiedora, bo to podobno znany gość. możliwe, że na dniach będę miał kontakt do kolesia, który będzie wiedział coś więcej

czekamy na wieści

Co zaś się tyczy R17 to zapraszam na moja stronę Renault 15 i 17 tam w dziale "Dane techniczne" znajdziecie opis R17, a wtym układu hamulcowego.

Koła faktycznie były mocowane na 3 śruby a były na felgach 4.50 B13 (165 x 13 na felgach 5.50 B13 -> sportowe koła dla modelu R17 Gordini)

Rozstawu śrub nie pamiętam, ale taki sam jak w wielu innych modelach Renault i Citroen z tamtych czasów. Można nawet alusy do tego dostać np z Citroena AX

Coś zaś tyczy sie porównania Renault do Daci to Renaut 12 to poźniejsza Dacia a nie R17. Co prawda R12 i Dacia powstały na podzespołach wcześniej produkowanej R17 ale to zupełnie inny samochód

[ wiadomość edytowana przez: lava1 dnia 2003-08-06 10:08:06 ]