Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Grande Kluska Wawa/Eudezet | 2007-03-13 08:20:27 Zupper - ja mam kluskę (X20SE) z 1995 i mam pełen wyświetlacz. Nie jestem pewien czy nie zależało to od konkretnej wersji. |
arieleb omega b kombiwar/asc ... lubin | 2007-03-13 08:41:40 to bylo reczej zalezne od wersji ja mam 2.5td 95 rok wrsja cd i mam pelnego kompa znajomy ma 2.5benz 94 i nie ma tego |
smalski Omega C Bydgoszcz-Rypin | 2007-03-14 21:26:06 Przed zakupem mojej kluski C podczas poszukiwań trafiałem na modele z kompem pokładowym jak i bez. Także zależne jest to od modelu. |
![]() dominiq MV6 Ostrów Wielkopolski | 2008-02-14 17:21:43 No dobra, a czy mozna rozpoznac po wygladzie zewnetrznym wyswietlacza czy auto ma palen komputer?
Jestem w trakcie poszukiwan omegi i z tego co widze niektore maja wyswietlacz "pelen" a inne dwuczesciowy (dzielony). Oczywiscie wszyscy twierdza, ze komputer jest, a jakze ![]() Jakies pomysly? |
![]() chevy01 Omega Caravan Poznań | 2008-02-14 20:20:48
noi wlasnie... te dzielone jakby pozioma kreska sa bez kompa, te pelne maja pelen komp ![]() |
![]() dominiq MV6 Ostrów Wielkopolski | 2008-02-14 22:22:20 No i wlasnie o to chodzilo ![]() Dzieki Panowie ![]() |
![]() chevy01 Omega Caravan Poznań | 2008-02-14 22:52:28
otoz to. w sumie powinienem sie poprawic bo po 98r. chyba wlasnie pojawilo sie oddzielenie waskim paskiem platiku kompa auta od wyswielacza radia. ale spokojnie mozna to odroznic... w okrojonych wyswietlaczach na dole jest plastik (rozni sie kolorem od wyswietlacza) oraz nie ma okienka na zegar. swietnie roznice widac TU na pierwszej fotce jest pelen komp (po 98r), na drugiej pelen komp do 98r.(data na gorze) a na ostatniej tylko wyswietlacz daty, czasu itp i chyba radia. i znowu TU dwie wersje, po lewej okrojona, po prawej taka jaka ja mam - do 98r. (data na gorze). [ wiadomość edytowana przez: chevy01 dnia 2008-02-14 22:54:27 ] |
![]() QNA Już nie Omega. eeeee ... Poznań | 2008-02-15 09:15:52
to nie plastikowy pasek tylko czarna farba na wyświetlaczu. jeśli jest pełen komp to wyświetlacz zajmuje większą część puszki i nie jest niczym dzielony (tak jak na drugim zdjęciu). farba na nim położona udaje te niby plastikowe kreski ale tak na prawdę ich nie ma. w wyświetlaczu bez kompa jest ta plastikowa kreska która oddziela górną część (wyświetlacz) od dolnej (plastikowa, czarna szybka z dwiema kontrolkami). koleś od tego drugiego zdjęcia podaje: WYŚWIETLACZ OPEL VECTRA B, OMEGA. otóż albo ma od tego i tego albo nie wie, że wyświetlacze od omegi i vectry różnią się obudową i nie są wymienne. dla zainteresowanych porównajcie dwa pierwsze wyświetlacze z pierwszego linku. ps. jak ktoś jeszcze nie dawno naprawiał wyświetlacz to zapewne pamięta, że wszyscy mieli cenę 50 zł. od nowego roku wszyscy jak jeden mąż mają 59zł. domyślacie się dlaczego ? |
![]() QNA Już nie Omega. eeeee ... Poznań | 2008-02-15 09:30:15
a odpowiadając na pierwsze pytanie w wątku to każda oma be ma wyświetlacz bo taka jest konstrukcja ramki licznika ale w zależności od wyposażenia miały w wersji z komputerem pokładowym (+ dwa dodatkowe przyciski na dźwigni wycieraczek) oraz bez kompa. i jest to niezależne od rocznika. |
![]() jerzy1961 LOB SYMPATYK omega B 2.0 - CARAWAN Warszawa | 2008-02-21 10:03:06
....chyba , że ma się np.ASB...to kontrolka używana ...hihihi... |