| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
simon2107 ŁADZIARZ Kia Ceed 1.4 Optimum ... Olsztyn/Górowo Iławeckie | 2008-02-04 14:11:31
Widziałem reflektory od 2107 w polonezie tzw. "akwarium" należącym do emerytowanego policjanta-więc chyba można. Musiałbyś tylko dobrać atrapę od wersji z prostokatnymi reflektorami-albo od Jetty, albo od amerykańskiej wersji Golfa II |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2008-02-04 15:42:47 Witam
Wspólczuję
No dobra, żart, ale tak na serio, to jakoś nie widzę w Golfie świateł od 2107, wydaje się że że tam atrapa jest chyba sporo niższa niż w 2107, zmieszczą się pod maską?, dodatkowo inny kąt nachylenia atrapy - mogą być problemy z wypoziomowaniem reflektorów.. , no i w Golfie masz chyba kierunki w zderzaku?.. Ale próbuj, powodzenia PS Golfy I i II mają feler w instalcji elektrycznej, polega na tym że zasilanie reflektorów idzie przez bezpieczniki i właczniki do żarówek, kiedyś czytałem o zalecanej modyfikacji, by zasilanie zarówek dać krócej przez przekaźniki na grubszych kablach, a przez włącznik tylko sterowanie przekaźnikiem, tak jest w Ładnej i min. dlatego reflektory w 2107 tak dobrze świecą, dodatkowo możesz kupić żarówki Philips +30% lub +50% i powinno zadziałać |
simon2107 ŁADZIARZ Kia Ceed 1.4 Optimum ... Olsztyn/Górowo Iławeckie | 2008-02-05 15:00:49
Albo Hella+30 lub ewentualnie Osram. Tylko nie kupuj tych swiecących na niebiesko: typu blue vision, xenon look itd. Nie ma w nich xsenonu, a świecą na niebiesko jedynie dlatego,że maja bańkę pomalowana na niebiesko-manewr ten dodatkowo osłabia swiecenie. Lepsze są np. Philipsy GT lub Night Guide ewentualnie Silver Vision. P.S. A może po prostu czas wymienić reflektory,bo lustra sa do kitu.Ludzie montują do golfów klary albo przyciemniane z krzyżami i nie narzekają, że im kiepsko świeca? [ wiadomość edytowana przez: simon2107 dnia 2008-02-05 15:05:04 ] |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2008-02-05 15:42:24 Witam
Właśnie, nie kupowć tych niebieskich chińskich nonejmów w supermarketach, są do kitu, na dodatek mają plastikowe bańki i po jakimś czasie się wypaczają!!!! zaczynają świecić w kosmos i szlag je trafia po 1-2 miesiącach |
dominikr SYMPATYCZNY GOŚĆ Espero 1.5 16V, Ład ... Rawa Mazowiecka | 2008-02-08 07:45:13 Tu jest opis montażu przekaźków w Golfie. Oprócz Łady mam też w domu Daewoo Espero, tu występuje również problem ze słabymi światłami i użytkownicy także przerabiają światła na przekaźniki. Sam zamierzam dokonać takiej przeróbki, gdyż światła w Borewiczu mojego brata z 1983r. (gdzie fabrycznie instalacja jest na przekażnikach) świecą wyraźnie lepiej niż w Espero.
[ wiadomość edytowana przez: dominikr dnia 2008-02-08 07:46:30 ] |
Rafael_Black SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA SAMARA Rzeszów | 2008-02-10 15:56:15 A spróbuj wyjąć i włożyć bezpieczniki, lubią się zaśniedzieć.
Już raz tak miałem, wymieniłem żarówke, poprawiłem to złącze, bezpiecznik był niby cały... Ale nie świeci. Znajomy pooglądał i mówi sprawdź teraz... I fakt zapaliły się :O Poprostu niestykało i obwód cały czas był rozwarty
Może u Ciebie to też pomoże ;] |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2008-02-10 18:17:28 Witam
Szukaj przy przekaźnikach, steruje nimi ten sam sygnał co włącza pozycyjne. |