Czy można wymienić tylko klosz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
- samo szkło- z przedniej lampy( soczewki xenon), czy trzeba wymieniać całą lampę.
O co chodzi? - po wymianie lewej lampy na nową powstała duża dysproporcja w wyglądzie reflektorów - prawa jest już porysowana i zmatowiona.
Dzięki za podpowiedzi.
KW.

Wymienic można, tylko nie kupisz samego nowego szkła...

ale możesz znaleźć używkę z pourywanymi uszami albo nawet pękniętą puszką i wtedy coś możesz pokombinować.

Albo spolerowa szklo mozna

ano można tylko trzeba uważać, żeby nie pękł klosz w miejscach, w których są odpryski. no i jeśli polecasz taki zabieg to opisz dokładnie jak go trzeba wykonać, bo nie jest to takie proste jakby się niektórym wydawało.

Ze spolerowaniem to chybaby był problem - mam tam plastik.
Co do wymiany na używany, to mój jest całkiem sprawny, tylko lekko matowy. Nie kupię używki z b.dobrym szkłem.

[ wiadomość edytowana przez: krzys_wer dnia 2008-03-02 10:37:13 ]

no dokładnie, plastiku się z zasady nie poleruje

Cytat:
Nie kupię używki z b.dobrym szkłem.

trzeba być cierpliwym i dobrze poszukać. wszystko się znajdzie

..... sprawa jest banalnie prosta.... WYSZUKIWARKA !!!! np. porady i tam jest wszystko na ten temat ... jak rozebrać , jak złożyć ,
jak polerować ( a poleruje się poleruje ...i to całkiem niezły efekt)
sam po zakupie omesi gdy miała już prawie brązowe szkła i nic nie oświetlały , polerowałem narazie dorażnie lekko ścierną pastą do lakieru ... i przy tym zostałem bo już widzę drogę ..hihi...

mam znajomego, który przywraca lampy do życia i po jego zabiegach lamy są jak nówki ale z tego co ostatnio z nim rozmawiałem pamiętam, że się właśnie plastiku nie poleruje tylko szkło. ale oczywiście każdy może mieć inne doświadczenia. sam trochę upiększam tylne lampy ale nigdy niczym tak nie wypolerujesz plastiku, żeby wyglądał jak oryginał.

A może zastosować taki wynalazek:
preparat do usuwania rys ???
Ja osobiście użyłem zwykłej pasty polerskiej Tempo. I efekt jest co najmniej zadowalający.
Ale jeszcze kilka lat temu polerowałem plastiki pastą do zębów. Wolniej, ale też działała.