Akcent z Ferrari w Omie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ostatnio mam dużo czasu na rozmyślanie nawet aż za dużo... Wpadłem na pomysł... Mianowicie chciałbym wyrzeźbić ramke na biegi w stylu Ferrari coś na wzór tego 1 2
Jak narazie powoli dochodze do tego jak się za to zabrać... Wpierw musze wymyślić jak odrysować szablon kanalików prowadzących drążek zmiany biegów tak aby nie stwarzały żadnych trudności podczas zmiany biegu etc. Może ktoś ma jakieś pomysły??

Pozdrawiam Nelson

Cytat:
Może ktoś ma jakieś pomysły??

ja mam pomysl.. a mianowicie zebys wymislil cos innego
Oma to nie Ferrari, koni ci od tego nie przybedzie, po pierwsze taka ramka nie pasuje do ogolnego wystroju kokpitu a po drugie wez pod uwage ze w dieslu lubi czasem troszke trzasc sie lewarek zmiany biegow.Wyobraz sobie teraz jakie to moze dawac wspaniale odglosy w metalowej ramce...

Cytat:
2008-02-08 20:12:56, eisvogel pisze:

hahahahaha

Cytat:

Przełozymy silnik do bagaznika a koło z przodu pod maske.

Wow, mnie sie wydawalo zawsze, ze Ferrari jest fajne bo szybko jezdzi, jest czerwone i drogie jak diabli, a w srodku zawsze bylo kiepsko bo chodzi o jazde.

W srodku, na tych zdjeciach, to Ferrari wyglada jak w tarpanie.... albo starym hjundaju

oj tam, czepiacie się kolegi.. jak ma taką chęć to jego sprawa.. mnie tylko zastanawia czy to aby bezpieczne będzie, bo jak coś się nie tak spasuje to będzie szukał biegów, bo trafić nie będzie można w odpowiednie miejsce..

Jak narazie to pomysł koncepcyjny... Jeśli komuś wydaje się to śmieszne. Ma do tego pełne prawo Chce to zastosować w Omie A(benzyna) więc aż takich drgań drążka nie będzie. Martwi się tak jak wspomniał kolega mumos czy da rade spasować biegi... Bo jak wiemy drążek w Oplach idzie po lekkim skiosie.

Cytat:
2008-02-10 23:11:03, Nelson pisze:
da rade spasować biegi... Bo jak wiemy drążek w Oplach idzie po lekkim skiosie.

to zrób rowki po skosie.... hihi.. musi być tak jak chodzi dżwignia ..
i wtedy nie będzie zmałpowane z ferrari , tylko twój osobisty patent.. pozdrawiam...

Cytat:
2008-02-21 10:47:26, jerzy1961 pisze:
to zrób rowki po skosie.... hihi.. musi być tak jak chodzi dżwignia .. i wtedy nie będzie zmałpowane z ferrari , tylko twój osobisty patent.. pozdrawiam...

I będzie mógł w towarzystwie się pochwalić, że miesza patykiem w skośnych rowkach. Furora murowana.