Sportowy wałek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć

Odgrzeje trochę kotleta, wątki przeczytałem ale nie jestem do końca pewny...dla takiej konstrukcji co byście wybrali...odelżone koło, Solex ADDHE 40, wydech 50 mm, głowica splanowana, kanały dolotowe hmm o ile pamiętam chyba 2 mm większe ale same zawory niepowiększone z góry dzięki

jedź na hamownię i ustaw to wszystko na regulowanym kółku rozrządu, potem myśl co dalej

...w sensie ustawić na tym fabrycznym i dopiero myśleć na jaki zmienić ?

Misiu, dla jakiej takiej? Co wybrali? Pisz po ludzku, my nie znamy twoich skrótów myślowych.

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

wybrali tak jak w opisie wałek, a takiej konstrukcji jaką jest silnik 1500

wiesz ile jest na świecie walków sportowych?

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

Cytat:
2015-02-20 23:08:38, MisUszatek pisze:
...w sensie ustawić na tym fabrycznym i dopiero myśleć na jaki zmienić ?

dokładnie, ustaw to wszystko jak należy, zobaczysz jak to pracuje i dopiero wtedy zastanawiaj się co i czy chcesz zmienić na sportowym wałku nie ma wolnych obrotów i zanika kultura pracy niskich obrotów - tych miejskich czyli do 2500 a fabryczny wałek nie jest zły, trzeba go tylko dobrze ustawić no chyba że robisz auto na rajdy !!

dokładnie, poza rajdami auto jeździ głównie na lawecie

Napisałeś, że auto ma jeździć w rajdach. Sprecyzuj, jakie to są imprezy, bo charakterystykę silnika należałoby przygotować pod zawody, w jakich będzie brał udział.

jeśli szczęście pozwoli do końca roku jest plan dostać się do 3 ligi teraz to chyba się Rajdy Okręgowe nazywa

Niewiele wiem na temat Rajdów Okręgowych, ale myślę, że trochę "środkowych" obrotów musisz mieć.
Koledzy znający Ładę dokładniej może podpowiedzą szczegóły, ale za ostry wałek się tu raczej nie sprawdzi- to nie wyścigi.

Przejechałeś już jakąś imprezę tym autem?

z dłubanym silnikiem jeszcze nie niestety

zapytaj się Świątka co ma w ofercie i za ile ja polecam

Wałka nie mam chyba żadnego ,ale ostatnia cana jaką pamietam to 35o euro.
Mam za to wydech i prawdziwa szpere do sprzedania ale to pwnie widziałeś.
Webery 40 i kolektory tez mam na stanie ale sie nie pozbywam.