MotoNews.pl

Alarm w cxarinie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z alarmem a właściwie z pilotem - nie wysyła nic do centralki przez co jeżdżę z załączonym alarmem. Nikt nie umie mi pomóc. Co to może być? Sprawdzałem drugi pilot i też nie działa. Oba piloty na raz padły... ?

[ wiadomość edytowana przez: a_s_z dnia 2008-03-19 14:47:38 ]

Cytat:
2008-03-19 14:45:38, a_s_z pisze:
Mam problem z alarmem a właściwie z pilotem - nie wysyła nic do centralki przez co jeżdżę z załączonym alarmem. Nikt nie umie mi pomóc. Co to może być? Sprawdzałem drugi pilot i też nie działa. Oba piloty na raz padły... ? [ wiadomość edytowana przez: a_s_z dnia 2008-03-19 14:47:38 ]

Masz jajkowaty Avital??

Cytat:
2008-03-19 20:24:46, Bigelektron pisze:
Masz jajkowaty Avital??

A co to jest "Avital" ?

Cytat:
2008-03-20 07:17:04, a_s_z pisze:
A co to jest "Avital" ?

No dobra ...jak wyglada twoj pilot??

Cytat:
2008-03-20 18:12:16, Bigelektron pisze:
No dobra ...jak wyglada twoj pilot??

Pilot jest prostokątny z zaokrąglonymi kantami, ale już wiem że oba piloty mi padły bo nic nie nadają

Jak należy rozumieć "nic nie nadają" ?? Że nie świeci dioda po naciśnięciu przycisku ?
Baterie wymienione ?
Może zrób jakieś foto tych pilotów ?
Pozdro.

Cytat:
2008-03-21 22:06:35, Perzan pisze:
Jak należy rozumieć "nic nie nadają" ?? Że nie świeci dioda po naciśnięciu przycisku ? Baterie wymienione ? Może zrób jakieś foto tych pilotów ? Pozdro.

Niestety przydomek fonetyczny jaki sobie kolega ASZ zapozyczyl z jezyka niemieckiego stal sie jego nomen omen
Niewiem niestety jak jest po niemiecku wołowa....
On chyba sam niema ochoty rozwiazac problemu,niewyczuwam w nim woli walki ,aby jakos zdiagnozowac ten alarm , a szkoda .

Cytat:
2008-03-22 20:20:14, Bigelektron pisze:
Niestety przydomek fonetyczny jaki sobie kolega ASZ zapozyczyl z jezyka niemieckiego stal sie jego nomen omen Niewiem niestety jak jest po niemiecku wołowa.... On chyba sam niema ochoty rozwiazac problemu,niewyczuwam w nim woli walki ,aby jakos zdiagnozowac ten alarm , a szkoda .

Nic nie nadają oznacza w moim rozumieniu wysyłanie sygnału do centralki na odpowiedniej częstotliwości. baterie wymienione a dioda nie świeci podczas przyciskania guzika. Piloty były sprawdzane na mierniczku, który wykrywa częstotliwość nadawania pilota - niestety w moim przypadku nic nie wykrył (no chyba, że częstotliwość przekroczyła zakres pomiarowy owego miernika ...)

Cytat:
2008-03-23 11:22:12, a_s_z pisze:
Nic nie nadają oznacza w moim rozumieniu wysyłanie sygnału do centralki na odpowiedniej częstotliwości. baterie wymienione a dioda nie świeci podczas przyciskania guzika. Piloty były sprawdzane na mierniczku, który wykrywa częstotliwość nadawania pilota - niestety w moim przypadku nic nie wykrył (no chyba, że częstotliwość przekroczyła zakres pomiarowy owego miernika ...)

A dobrze wsadziles baterie?
Posprawdzaj czy switche kontaktuja ,a najlepiej przelutowac wszystkie polaczenia , tylko nie pistoletem.

Cytat:
2008-03-23 12:31:23, Bigelektron pisze:
A dobrze wsadziles baterie? Posprawdzaj czy switche kontaktuja ,a najlepiej przelutowac wszystkie polaczenia , tylko nie pistoletem.

Baterie są dobre i dobrze powkładane, a nie mam igłowej lutownicy. ale dowiedziałem się że istnieje jeszcze ktoś kto się zajmuje takimi rzeczami. Po świętach będę musiał się zgłosić z pilotami do niego. Dzięki za pomoc. Pozdro!

Jeżeli mówimy o takim samym pilocie jak mój, to tam się nie bardzo ma co zepsuć. Raz puściło lutowanie blaszki od baterii do płytki i ze dwa lub trzy razy padł mikroswitch. Mogło jeszcze puścić lutowanie diody LED i wtedy cały pilot też martwy
Pozdro.