Sklepy i serwisy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Proponuję zrobić ranking sklepów i serwisów Lady w Polsce. Każdy ma jakieś doświadczenia w tej dziedzinie, bardziej lub mniej przyjemne. Jeśli w jakimś sklepie marża wynosi ponad 100% to czy warto tam kupować? Jeśli mechanik kasuje kilkaset złoty, a autko dalej się psuje?
Zapraszam wszystkich Niviarzy na moją strone. Zrobiłem właśnie podstronę na temat sklepów i serwisów. Piszcie maile na moją skrzynkę klubową, bo Windows mi się zbuntował i przez kilka dni mogę nie mieć dojścia do poczty.

http//www.republika.pl/niva4x4

[ wiadomość edytowana przez: AndrejS dnia 2003-06-11 18:47:14 ]

Ja wiem, że w Bydzi jest sklep z częściami na ul. Dworcowej 55. Ale więcej nic nie mogę powiedzieć z racji braku łady i w związku z tym nie zaopatruję się tam.
No i oczywiście poza tym sklep Polena w Bytomiu).

Miły!
Czy przejechałbyś się na Dworcową i zapytał o strasznie potrzebną mi rzecz:
małe plastikowe gówienka, które podtrzymują ozdobne listwy na nadkolach i biegnące wzdłuż samochodu i z tyłu dookoła świateł, oraz trochę wieksze- trzymające ozdobną listwe na progu. 2106 oczywiście. Będę wdzięczny, bo nikt mi tego nie może w Poznaniu sprzedać, a brakuje mi około 20 sztuk.
A jak będę ją malował, to potrzebne mi będzie chyba koło 100 szt. małych i ze dwadzieścia parę tych większych.
Uszczelki do przedniej i tylnej szyby też bym chciał wiedzieć, czy mają...
Bądź moim wysłannikiem i przynieś MIŁĄ wiadomość...
Pozdr.R

Super pomysl, odnosnie wydawania opinii przez uzytkownikow aut nt. uslug swiadczonych przez sklepy czesci zamiennych oraz serwisy obslugujace Lady, a w tym Nivy. Ja zapewne przylacze sie pozniej do glosowania na tej stronie, chociaz wlasnie moje nowe opony maja pochodzic ze Skorpiona, a przyjada do mnie we wtorek w przyszlym tygodniu. No i jeszcze jest warsztat w Zielonce serwisujacy Lady, ale jutro jak odbiore auto, to bede wiedzial dopiero jak zostalo zrobione.

Pozdrawiam,
Przemek

Jeżeli będę w pobliżu to postaram się, ale nie obiecuję. Tylko Pun powiedz mi jeszcze co do tych gówienek, jak to nazwałeś: czy ma to jakąś konkretną nazwę, bo ja nie bardzo wiem o co chodzi i pewnie koleś w sklepie też nie będzie wiedział. I w ogóle te listwy to są na wcisk jeżeli można spytać? I jak mniej więcej to wygląda i ile to mniej więcej kosztuje? AHA CO DO CENY TO NA RAZIE TYLKO PYTAM DLATEGO, ŻEBY EWENTUALNIE ŁATWIEJ MI BYŁO SKOJARZYĆ O CO CHODZI.
Natomiast co do uszczelek nie mam pytań.
Jak będę gdzieś w okolicy to postaram się wejść i zapytać lecz jak mówiłem nie gwarantuję.
Aha no i przy okazji sypnę kilka ulotek.

Trójmiasto:

-serwis u Gienka na Nasypowej na obłużu; - facio dobrze robi, zna sie na ładach, ma pochodzenie wschodnie i kiedys pracowal w fabryce vaza;

-serwis w Rumii (ulicy nie pamietam, choć ma ich reklame pod tablica rejestracyjna na tyle) - byłem raz, ale zrabali mi pompe paliwowa; wymienialem tez u nich pasek rozrzadu, olej + filtry, podciagneli mi tlumik przy skrzyni bo sie obilaj i wisial na lince recznego - w sumie taz sie facet zna, ale to jest koleś typu mądrala;

- 2 sklepy w Gdyni - ul. Śląska - sklep przyjazny klubowi - jest naklejka na drzwiach (moja robota) i drugi sklep w Orłowie koło Klifu - sprowadzaja oryginalne części - tez sie miło robi zakupy;

pozdrawiam

Ja po raz kolejny polecam serwis MOTO LADA w Bibicach koło Krakowa(tel012 285 91 91, który prowadzi pan Władziu Gazda - nieoceniony człowiek ))Oprócz łady robi mi teraz skrzynie w Skodzie(Ciekawe ile to będzie kosztować- bo skrzynia VW)))i parę innych samochodów z mojej firmy( nie tylko). Warto tam pojechać-ceny niskie a ludzie tam pracujący anprawdę sie starają))
No i sklep - W Krakowie są dwa do których jeżdżę: Na Dobrego Pasterza 100 i na Madalinskiego. ten drugi prowadzi niesamowicie sympatyczny człowiek przyjaciel klubu i ładzianek))Wszyscy klubowicze mają tam zniżki na hasło LADA KLUB ( naklejka chyba też jest))
Pozdr
Paweł

Musze przejechać się do sklepu w szczecinie i załatwić jakieś zniżki dla klubowiczy. Mam nadzieje że i na naklejke dadzą się namówić.

Mogę polecić mały sklepik z czesciami przy Grójeckiej niedaleko Banacha. Sprzedawca, mlody, opanowany i potrafi doradzic a ceny przyzwoite.
Pozdrawiam

W ktorym miejscu na Grojeckiej? Czy gdzies naprzeciwko bazaru?

o ile myslimy o tym samym sklepie to jest to na Grójeckiej po prawej stronie jadac do w-wy zaraz za przejsciem dla pieszych pierwsze budki przy hali Banacha

Ja kupuję części w sklepie na 1-go Maja w Katowicach (właściwie to chyba ul. Piaskowa). Sprzedawca rozsądny, potrafi doradzić i ma wszystko (a jak akurat nie ma, to w kilka dni już ma). A jeśli chodzi o serwis to na Kostuchnie w Katowicach (szczegóły podeślę zainteresowanym - nie mam ich pod ręką) jest jeden godzen polecenia. Jeszcze nigdy nie zapłaciłem tam tyle ile wydawało mi sie, że zapłacę. Zawsze mniej. W dodatku nie naciągają, a pare razy zapłaciłem 0 zł (bo był uwalony jakiś drobiazg). Ostatnio zapłaciłem 200 PLN za nast. zakres prac:

- wymiana uszczelki pod głowicą i pokrywą klawiatury
- wymiana simeringów
- wymiana uszczelniaczy zaworowych
- regulacja i docieranie zaworów
- remont i regulacja gaźnika (duży komplet naprawczy)
- wymiana paska rozrządu i rolki napinacza
- regulacja zapłonu
- przesmarowanie zawieszenia i kontrola jego stanu

Całość zrobiono naprawdę dobrze (autko chodzi jak żyleta). Poza tym doświadczenia z tymi panami wskazują (wielu znajomych korzysta z ich usług), że nie naciągają, a jak pewnemu facetowi doradzili regenerację sprężyn gazowych i efekt był niezadowalający, to regenerowali mu je raz na własny koszt a gdy to nie dało efektu, to kupili mu nowe. Podziwu godna odpowiedzialność za to, co robią. Polecam!

Dla posiadaczy Ład 2.0 DOHC jeszcze jedna dobra wiadomość: pracuje tam facet, który przez bardzo wiele lat zajmował się tymi silnikami i zna je świetnie.

No, no - bardzo interesujące jest to co napisałeś o tym serwisie. Jesłi mozesz to podeślij mi namiary, bo czesto jestem na śląsku- a taki kontakt może sie przydac))
Pozdrówka
Paweł

Pytanko do kolegów ze szczecina! Czy w szczecinie jest tylko jeden sklep na ul. pocztowej z częściami do łady czy może są jeszcze inne o których nie wiem???

Cytat:
2003-06-24 00:25:44, egon pisze:
Ja kupuję części w sklepie na 1-go Maja w Katowicach (właściwie to chyba ul. Piaskowa). Sprzedawca rozsądny, potrafi doradzić i ma wszystko (a jak akurat nie ma, to w kilka dni już ma).

O ile sie nie myle to sklepu w tym miejscu juz nie ma , przeniesiony zostal gdzies na Dabrowke Mala.

Poprosze o adres tego serwisu na Kostuchnie!!! z tego co piszesz, to jacys rozsądni ludzie i rozsądne ceny. Sklep z 1-go Maja przenieśli na Dąbrówke ul. Do Młyna nad myjnią samochodową. Ale ceny są tam nawet ponad 100% wyższe od innych sklepów, szczególnie na drobiazgi!!!

Mam już wizytówke sklepu w szczecinie. Dzisiaj wyśle ją na klubową. Na naklejke klubową też się zgodzili, ale co do zniżki nie jest najciekawiej. Musiały by być legitymacje klubowe to wtedy jak najbardziej

Klaczyslaw w szczecinie jest jeszcze sklep na mieszka

Oss możesz podać jakiś dokładniejsze namiary. Mieszka jest troche duża a z moją znajomością szczecina nie jest jeszcze najleiej.

Klaczyslaw jak jedziesz od strony miasta to w budynku za serwisem fiata zaraz przed polmozbytem