MotoNews.pl

Kupować Espero?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich!

obecnie jestem posiadaczem Nexii 1.5 8V, i już powoli mam dość tego autka. wszystko fajnie... ale już przez 11 miesięcy władowałem w nią ponad 5000 do tego wczoraj przyuważyłem, że rdza mi je progi, tylną belkę... itp.
może czas zmienić auto?

jak to jest z Espero? podobno ciężko jest kupić egzemplarz w dobrym stanie. jak jest z awaryjnością? nie chciałbym znowu co miesiąc wizytować serwisu....

czy jest szansa kupić 2.0 CD?
a może warto zaimportować takie auto z Deutschlandu?

pozdrawiam,
holy`

Nawet się nie zastanawiaj.....
Pamiętaj - Espero i Nexie to najlepsze DU jakie było produkowane.
2.0 CD to dobry wybór jak każdy inny.
Koniecznie auto z pewnych rąk bo mogą być jazzy - nikt bez powodu nie pozbywa się Espera - pamiętaj o tym.
Aaaaa i jeszcze jedno - tylko wersja koreańska lub niemiecka, żadnego SUP w numerze VIN ( sorka niektórzy klubowicze )

JAK MASZ MOŻLIWOŚC TO SE ZAIMPORTUJ TAM BYŁY FAJNIEJSZE WERSJE SZYBER SKÓRY ITP.

no właśnie - z pewnych rąk...

kupując Nexię kompletnie się nie znałem na samochodach, i jak się okazało mój znajomy doradca też nie wszystko zauważył

tak więc uważam, że trafiłem trochę trefny egzemplarz...

a z tym ściąganiem aut z .DE to się w ogóle może opłacać?

Legalnie nie.

Jeżeli chcesz ściągać, to poczekaj do maja 2004

Zresztą sam jestem ciekaw jak będzie wyglądał rynek za rok, bo z tego co wiem, może być bardzo ciekawie

Jak znajdziesz dobry egzemplarz to warto. Jednak rdza też jest problemem. Silniki akurat są dobre, podobnie jak w Nexii. Wydaje mi się, że podobnym autem do Espero jest Xantia. może warto sie nią zainteresować ?

mądrzejszym będąc o różne doświadczenia teraz tesh coś bym sprowadził fakt że inne (bogatsze) wersje a i np tam można zakupić Esperko z wtryskiem gassu, eeehhhhh zawsze miałem opory przed przekraczaniem granicy a jeszcze większy problem to dla mnie celnicy i dlatego mam to co mam czyli najprostrze esperko jakie u nas montowali
pozdrawiam wicio

Ja gdy sprzedalem Nissana nie wiem dlaczego ale zaczalem szukac Espero chociaz nigdy wczesniej nim nie jezdzilem nawet jako pasazer, jedynie mi sie podobalo wizualnie-trafilem dobre po poltoramiesiaca szukania i jestem zadowolony.Slyszalem jedynie ze to najlepszy z Daewoo, tani w utrzymaniu i niezawodny a ze mialem kasy ile mialem wiec kupilem.Zobacznie na allegro ktos sie pozbywa Esperaka i cena chyba tez przystepna

niedawno taryfiarz dawał mi za mojego 20 tysiaków od ręki a rok temu kupiłem za 18 tyś czyli nie jest żle a wręcz przeciwnie - fajne autko i nie traci na wartości a wręcz zyskuje (jak wino)
pozdrawiam wicio