MotoNews.pl
4 Malowanie wnetrza (20401/27) - NT

Malowanie wnetrza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam male pytanie jak wyciagnac te kratki przez ktore przechodzi powietrze(no to z wentylacji )

same kratki czy cale te kwadraciki razem ze sterowaniem ?
jak same kratki to luzik wkladasz srubokret na bokach po srodku odpychasz i wyciagasz
a cale kratki....... to cos prze.... bo ten plastik jest na 4 zatrzaskach takich i od ciepla on jest juz lipny i raczej nie da sie tak wyciagnac zeby ich nie polamac a jak polamiesz to sa po 12zl za szt

Mozna wyjąć nawiew bez połamania tyle że robi się to od spodu - przyciskając zaczepy płaskim śruboktem i wypychając nawiew na zewnątrz. Czasami wystarczy nawet tylko dobrze popchnąć.

Ja bym nie ruszał jest spora szansa że przy wyciąganiu kratek można coś połamać... jeśli chcesz pomalować te kratki to najpierw trzeba to porządnie poczyścić, sugeruję piankę do czyszczenia obudów komputerowych np. fellowspryskasz syf zcieka suszysz malujesz

macmind

A nie wiecie,czy szłoby spasować do mr93' kratki od starszego modelu,bez dużych przeróbek?
Te takie z klapkami.

Te z pokrętłem w środku jak w satrych DF?

macmind

Nie te takie jakby podwójne klapki,jak w nowszych DF

okrąge dwu patkowe naciskasz i się rozcylają...?

macmind

Cytat:
2003-07-09 01:42:15, macmind pisze:
okrąge dwu patkowe naciskasz i się rozcylają...?

macmind

o kurcze.... za duzo piwska...

macmind

A propos malowania wnetrza to mam pytanie natury technicznej, chce miec czarne boczki, a mam szary skaj i material ciemny w szare ciapki, czym mozna by zabarwic pomalowac skaj?? Wie ktos cos na ten temat?? Znajomypolecil mi kupic material i obic cale boczki.

Venus

Nie słyszałem aby skaj sie barwiło, nie prościej i taniej zamienić boczki z innego auta (szrot, żerań) napewno wyjdzie taniej niż kupować materiał i obszywać nie mówiąc już o wykonaniu - chociaż sądzę Venus że z "szydełkowaniem" byś sobie poradziła

Endriu - zamiast malować moze skorzystasz z gotowca - POCZYTAJ

Ale nikt nie wie,czy można zamienić?
Może ktos na odwrót robił.
Byłbym miał,jak w Alfa Romeo

Może po prostu zdobądź jedną sztukę i przymierz...

venus, ty nie obszywaj boczkow, bo i tak wyjdzie jak cepelia. w warszawie jest git tapicer i nie drogi, a sztukmistrz nad sztukmistrze. znajdziesz go przed gielda zeran po lewej jadac od centrum, a przynajmiej jego namiar. o ile zyje, he, he! robil mi swgo czasu cala tapicerke w warszawie i zrobil to cudnie! ale najprosciej byloby porozgladac sie po szrotach of kors.
pagan

Co do malowania nawiewów to można to zrobić bez wyciągania ich. Wystarczy tylko zaopatrzyć się w mały pędzelek i mnóstwo cierpliwości . Wiem bo sam u siebie malowałem.

Co do tapicerki to zamierzam po wakacjach u siebie zmienić na czarną. Obszyję ją materiałem do zabudów car audio. Wcale nie jest przy tym tyle roboty co wróżycie .

W zeszłym roku obszywałem z kumplem Forda Transita.

Czytałem troszeczkę o malowaniu wnętrza Poldzia - ale musze przyznać że najlepszy efekt osiąga się przy zastosowaniu SPRAYu -= wszelkie naklejki są w porządku - ale niestety z trwałością jest różnie - osobiście polecam puszeczkę spraju - na to bezbarwny - i trzyma się bardzo długo - a jak się znudzi to zawsze można zmyć i zmienić kolor. Kto jednak ma plusa to jak się bedzie zabierał za rozbieranie deski rozdzielczej niech się uzbroi w cierpliwość - szczególnie konsola wokół drążka biegów daje w d***ę - ale warto - tak mi się wydaje - efekty na zdjęciach Kliknij

Jeszcze nie widziałem tak zrobionego PLUSA. Gratulacje. Bardzo dobra robota

Dzięki serdeczne!

Zastanawiałem się nad efektem - ale sam byłem zaskoczony!
pierwsza myśl to była dech w kolorze nadwozia, ale po kupnie sprayu okazało się że w środku był inny kolor. Pojechałem wymienić ale już takiego kolorku nie było więc idąc za ciosem - pomalowany musi być jak już go rozebrałem wziąłem z półki srebrny - i efekt widać na zdjęciach. - tylko że żonie nie za bardzo pasuje - ale w końcu to moje autko

Cytat:
2003-07-24 21:23:26, Dzierzan pisze:
Jeszcze nie widziałem tak zrobionego PLUSA. Gratulacje. Bardzo dobra robota