Co zrobić z Samarą?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Znowu zostałem posiadaczem (a nie tylko serwisantem) Samarki z 91 roku. Zastanawiam się co z nią zrobić. Rozważam kilka opcji i proszę o sugestie:
1. Spróbować zrobić z niej najszybszą Ładę w LKP a może i najszybszą w Polsce.
2. Oddać na złom lub sprzedać, pewnie w cenie ok 100zł, dołożyć i kupić cos a'la golf II lub astra w podobnym roczniku i robić najszybszą astre lub golfa w LKP
3. Oddać na złom, kupić skrzynke piwa i zrezygnować z LKP i przeróbek jakiegokolwiek samochodu.

p.s. Chciałem zrobić ankiete ale nie wiem jak, jak moder sie nudzi to niech zrobi.

Pozdrawiam, całkowicie oddany i troche inny Yanosik

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

Witam!

Trzecia opcja brzmi baaaardzo ciekawie..
Co do 2 opcji... Astra jakoś bardziej mnie przekonuje.
A co do pierwszej... Fajny pomysł
Wydaje mi się, że to jest najambitniejsza.
Wiem, że kilka osób bawi/bawiło się Samarkami.
Bastek i jego turbo, Kowal, a i Kropi podkręca swoją Samcie

Ja napewno chętnie czytał bym o postępach pracy, a nóż by coś mi się spodobało i wykorzystał w swoim autku.

Hmm a czemu najambitniejszy. Zdaje mi się, że o wiele łatwiej jest znaleźć coś odnośnie tuningu do wymienionych niemców niż do Samary.

Moja rada jest taka...
Przejedź się kilkoma Oplami, kilkoma VW i przekonaj się w czym czujesz się lepiej. Bo wychodze z założenia, że nic na siłę.

Ale chciałem tylko przypomnieć, że to Samare projektowali ludzie z Porsche hehehe

Pozdrawiam, Rafał.

Cytat:
2008-04-18 23:56:30, Yanosik pisze:
Znowu zostałem posiadaczem (a nie tylko serwisantem) Samarki z 91 roku. Zastanawiam się co z nią zrobić. Rozważam kilka opcji i proszę o sugestie: 1. Spróbować zrobić z niej najszybszą Ładę w LKP a może i najszybszą w Polsce. 2. Oddać na złom lub sprzedać, pewnie w cenie ok 100zł, dołożyć i kupić cos a'la golf II lub astra w podobnym roczniku i robić najszybszą astre lub golfa w LKP 3. Oddać na złom, kupić skrzynke piwa i zrezygnować z LKP i przeróbek jakiegokolwiek samochodu. p.s. Chciałem zrobić ankiete ale nie wiem jak, jak moder sie nudzi to niech zrobi. Pozdrawiam, całkowicie oddany i troche inny Yanosik

jak chcesz mozesz mi ja oddac za skrzynke piwa ja tam wole lade od astry bo ma solidne blachy a golf2 to juz tylko zwyczajny i drogi rupiec

A co się stało z Lancią?

Yanosik? czy Ty teraz miszkasz w TEJ Płytnicy na trasie z Piły do Koszalina???jest tam taki malutki zajazd"pod pstrągiem" chyba...dają tam niezłe rybki
a tak wracając do samary...myslę,że warto zrobić najszybszą w klubie - a piwa można się napić z samara lub bez
pozdrówki
Paweł

Tak Paweł, to ta Płytnica. Prawie vis'a'vis tego zajazdu. Lancie mam, ale Lancia to dupowóz a tu chodzi o jakieś "wyczynowe" autko

-----------------

Yanosik sprzedaj samare i kup klasyka slyszalem ze niedlugo pojawi sie pare szybkich klasykow w klubie to bedzie chociaz jakas konkurencja....zreszta...chyba nie wolisz FWD od RWD ?

Klasyka miałem a teraz mam Samarke. Zresztą kupno klasyka który nie będzie wymagał blacharskiej kapitalki graniczy z cudem. Samarka jest w dość dobrym stanie i najważniejsze, już jest. Zresztą klasyk jest ciężki, duży i jakby nie było, prawie 20 lat za Samarką. Zresztą pare szybkich klasyków już było i nie było konkurencji Największą konkurencją to w lokalnych KJS była prawie seryjna 2105 z silnikiem 1200 ale dobrym kierowcą.

-----------------